POKRET SOCIJALISTA: Čanak, sram te bilo!

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2017

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret socijalista saopštio je večeras da smatra neodgovornim ponašanje Nenada Čanka i Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su na svojim prostorijama istakli zastave Katalonije i podržali referendum u toj španskoj pokrajini.

RepublikaFoto: Tanjug/Milutin Marković
Oštre kritike Pokreta socijalista na računa Nenada Čanka

U saopštenju se podseća da je Španija jedan od najvećih prijatelja Srbije, zemlja koja je uvek stajala iza celovitosti Srbije i nije priznala nezavisnost Kosova i Metohije

- Sramno je i neodgovorno, ponašanje Nenada Čanka i Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji su požurili da na svoje prostorije istaknu zastave Katalonije i podrže referendum, što nije bio slučaj tokom referenduma u Republici Srpskoj, kada su na sav glas napadali referendum i tražili uvođenje sankcija - navodi se u saopštenju.


U PS pitaju da li je Čanku ikada palo na pamet da se bilo kada solidariše sa svojim narodom, kao što je potrčao da se solidariše sa katalonskim separatistima.

PS je takođe osudio grafite kojima se pruža podrška katalonskim separatistima.. 

Na prostorijama LSV u Novom Sadu istaknute su zastave Katalonije uoči najavljenog referenduma o nezavisnosti te španske pokrajine, a lider LSV Nenad Čanak je rekao da je to učinjeno u znak solidarnosti sa građanima čije pravo na referendum osporava centralna vlast u Madridu.

Tim povodom on danas boravi u Barseloni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading