Vulin oštro odgovorio režimu u Podgorici: Ne može Ðukanović Srbiji da brani da čuva svetinje

Autor: Tanjug

Vesti

19.01.2020

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može Milo Ðukanović da odluči šta hoće, ali ne može Srbiji da brani da čuva svetinje svog naroda i brani jedinstvenu Srpsku pravoslavnu crkvu, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da "Srbi u Crnoj Gori nisu više sami".

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

On je istakao da je članstvo Crne Gore u NATO odluka vlasti te zemlje i Srbija se ni na koji način nije i neće izjašnjavati o toj činjenici i dodao da su odluke Crne Gore njene i da Srbiju ne zanimaju.

- Ne znam zasto (Milo) Ðukanović tvrdi da je suprotno nacionalnim interesima Srbije da Crna Gora nije članica NATO pakta, ali znam zašto Ðukanović napada politiku devedesetih godina. Može Ðukanović da razbije sva ogledala, ali uvek će u njima naći sliku političara koji je do 1999. učestvovao u svakom delu politike koju on naziva politikom devedesetih - izjavio je Vulin reagujući na intervju Mila Ðukanovića agenciji Tanjug.

 

 

Kako se dodaje u saopštenju, Ðukanović u intervjuu između ostalog kaže da razume zainteresovanost predsednika Vučića za prava građana srpske nacionalnosti i položaj SPC na prostorima drugih država, ali upozorava da se ta politika mora voditi vrlo suptilno i da je još u svežem sećanju 1990. godina i tadašnji pokušaj da se uređuju prava građana sprske nacionalnosti u, kako on tvrdi, drugim državama u regionu.

Ministar odbrane je dodao da "Ðukanović ima pravo da se pravi da je rođen kao Crnogorac i evroatlantist, a mi imamo pravo da se setimo Mila Ðukanovića Srbina, iskrenog saradnika Slobodana Miloševića i doslednog nastavljača rusofilske tradicije vladara Crne Gore.

- Crnogorska vlast ima prava da odluči šta hoće, ali nema pravo da brani Srbiji da brine o Srbima, makar onoliko koliko Albanija brine o svojim sunarodnicima u Crnoj Gori - poručio je Vulin.

On je upitao i zašto se Ðukanović raduje poseti Tačija ili Haradinaja, ali posetu predsednika Vučića mora da procenjuje i pravda, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

19.01.2020 20:51

Pogodiga pravo u dušu.