Iranski general kojeg su ubili Amerikanci bio prisutan kad su mudžahedini SEKLI SRBIMA GLAVE!

Autor: novosti.rs

Vesti

14.01.2020

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović se za vreme građanskog rata u BiH, kao načelnik Centra za bezbednost Zenice, susreo sa nedavno ubijenim iranskim generalom Kasemom Sulejmanijem, podaci su iz diplomatskih izvora u Sarajevu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kasem Sulejmani

Prema informacijama izvora, Sulejmani, vođa elitnog odreda "Kuds" Iranske nacionalne garde, jedan od najmoćnijih ljudi Bliskog istoka koji je ubijen nedavno u vazdušnom napadu SAD u Iraku učestvovao je i lično u građanskom ratu u BiH 1993. i 1994. godine (kada se i susreo sa Džaferovićem), a već u maju 1992. godine u takozvanoj Armiji BiH imao je dvadeset specijalaca iranske vojske, koji su atakovali na srpske položaje.

Boravak u BiH Sulejmani je obrazlagao svojom poznatom izrekom "Gde god je muslimanima potrebna pomoć, ja sam tu".

Tako je Iranska nacionalna garda, zahvaljujući generalu Sulejmaniju, bila prva inostrana paravojna formacija koja je početkom 1992. godine dospela u BiH i narednih ratnih godina činila najmonstruoznije zločine nad Srbima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šefik Džaferović

- Sulejmani je bio prisutan u BiH i kada su mudžahedini likvidirali Srbe odsecajući im glave sa čim je Džaferović bio upoznat ali nije preduzeo ni jedan korak da se počinioci tog gnusnog zločina privedu pravdi - ističu izvori.

Za vreme rata Sulejmani je u BiH, kako tvrde diplomatski izvori, došao kao i ostali pripadnici Iranske nacionalne garde, preko luke Ploče, a bili su stacionirani u Kaknju, Visokom, Igmanu, Travniku, Zenici i Fojnici.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading