Simić: Paljenje automobila upereno prema Srbima

Autor: Tanjug

Vesti

11.01.2020

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić, kojem je pre dva dana u Leposaviću zapaljen autombil, izjavio je da taj, kako je kazao, gnusan i kukavički čin nije bio pre svega uperen prema njegovoj imovini već prema srpskom glasu, jedinstvu i slobodi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ
Slavko Simić

- Postoje određene strukture kojima se ne sviđa jer smo se snažno okupili oko Srpske liste - rekao je Simić za RTS, napominjući da te strukture mogu da do dođu i sa srpske i sa albanske strane.

Simić ne želi da prejudicira i povezuje taj događaj sa situacijom u Prištini, gde, kako je naveo, postoje zahlađeni odnosi svih strana i gde niko ne želi da napravi koaliciju i formira insitucije.


On smatra da će sledeća nedelja biti prelomna.

- Moguće je da se isključi Samoopredeljenje iz cele ove priče i da konstruktivni politički činioci u Skupštini uzmu učešće, dođu do nekog dogovora, pozovu Srpsku listu i stvore institucije u Prištini - ocenjuje Simić.

Povodom predloga Aljbina Kurtija da, ukoliko dođe do formiranja vlade, srpskoj zajednici pripadne Ministarstvo za povratak, Simić navodi da nisu imali razgovore sa najjačim političkim partijama u Prištini i da nisu dobili konkretnu poruku ni predlog koji bi resor mogla da vodi Srpska lista.

- Ali i ako dobije, to bi bili minimalni mehanizmi upravljanja u Prištini, pošto smo u prethodnoj vladi imali tri ministarstva i više naših ljudi u prištinskom sistemu - rekao je Simić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading