(FOTO) Brnabićeva otvorila Festival zimnice u Koceljevi

Autor: Tanjug

Vesti

30.09.2017

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Koceljevi je otvorena 9. privredno-turistička manifestacija “Festival zimnice” koja je okupila preko 220 izlagača.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ana Brnabić u poseti Koceljevi

Manifestaciju, koju poseti oko 15.000 ljudi iz cele Srbije otvorila je premijerka Ana Brnabić koja je poručila da će država nastaviti da pomaže poljoprivrednike i slične festivale.

Na tezgama u Koceljevi pored zimnice, mogli su da se nađu proizvodi od mesa preko slatskiša do domaće radinosti, a poznavaoci kažu da se za dva dana, koliko traje festival, proda između 700 i 2.000 zimnica.

Kraj je, kažu, poznat po toj proizvodnji budući da je nekada postojala fabrika Voćar u kojoj se industrijski proizvodila zimnica.


Premijerka je tokom posete Koceljevi obišla izlagače, razgovarala sa njima, a proizvođači su želeli da joj poklone teglice ajvara i druge proizvode koje, kako veruju, premijerka nema vremena da pripremi zbog obaveza.

- Ovo je deveta manifestacija. Sledeća je jubilarna, pa će vam doći cela vlada - prokomentarisala je u razgovoru sa jednim izlagačem Brnabić.

U zvaničnom obraćanju rekla je da je ta lokalna samouporava veoma odgovorna s ozbirom da ima 88 zaposlenih, a da je optimalno 126. Rekla je da tako opština štedi i može da podrži manifestacije i dovodi investitore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading