Basara bez dlake na jeziku udario na Tadića: Nikada te nije zanimalo ubistvo Đinđića

Autor: Tanjug

Vesti

09.01.2020

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pisac Svetislav Basara u intervjuu za NIN, kaže da je za sve "što se danas dešava u Srbiji", kriva pređašnju vlast koja je, kaže "rovarila protiv Ðinđičevih reformi"i da je ta odgovornost "potpuna i bez ijedne olakšavajuće okolnosti".

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Svetislav Basara

- Uz napomenu da je dobar deo odgovornosti pada takozvanu demokratsku javnost koja je možda i "glasnije od poraženih espesovaca i radikala rovarila protiv reformatorskih napora Zorana Ðinđića i još trojice, četvorice ministara, a da su ostalo bili karijeristi i lopovi - dodao je Basara.

Sve se htelo prekonoć, doda je.

- Pomislilo se da kraj jednog mračnog doba mora označiciti trenutni početak zlatnog. Alavost i nestrpljenje su upropastili stvar - rekao je Basara.


On je dodao da je Vučić recimo, imao strpljenja da 22 godina čeka svojih pet minuta "koje će, kako stvari stoje, produžiti još15-ak godina"i da je DS izgubila strpljenje istog trenutka kada je izgubila izbore.
RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Boris Tadić


- Umesto da iz poraza izvuče pouku, da se konsoliduje, vrati izvornom programu i krene u političku borbu, ona (Demokratska stranka) je krenula da se raspada i nastavila da se raspada do dana današnjeg - kaže Basara.

Na pitanje, koje mu je i prvo postavljeno o navodnom nestanku dva minuta sa snimka nadzorne kamere na naplatnoj rampi kod Doljevca "da li znamo li koliko vredi život u Srbiji" uz napomenu da je predsednik video snimak pre tužilaštva koje je navelo da nedostaju dva minuta snimka saobraćajne nesreće u Doljevcu" kada je automobil u kome je bio direktor Koridora Srbije Zoran Babić naleteo na vozilo Stanike Gligorijević koja je poginila na licu mesta odgovorio:

- Pominjete dva minuta koja nedostaju na snimku sa naplatne rampe. Imate li vi predstavu koliko je u Srbiji - ne minuta, nego desetina godina - izbrisano na snimcima sa raznoraznih mesta zločina - rekao je Basara.

 

 

On je kao primer naveo da sa snimka "javnog streljanja" Zorana Ðindića nije izbrisan ni sekund i da je bio dostupan i Borisu Tadiću, koji je, osim što je bio predsednik Srbije, bio i predsednik Demokratske stranke.

Tadić, kaže Basara, ne samo da je propustio da tužilaštvo pritisne, a imao je moći za to, i istraži političku pozadinu atentata - nego je stupio u kohabitaciju sa Dačićem i "najsumnjivijim političkim pozadincem Vojislavom Koštunicom".

Zoran Đinđić


On smatra da "stvar slično stoji i sa smrtnim slučajem na naplatnoj rampi Doljevac".

- Davno bi njega prekrio zaborav da ova besmislena i bezidejna opozicija ne misli (pogrešno) da će time naneti politicku štetu Aleksandru Vučiću. Čista glupost. Svaka politička šteta za Vučića je korist. On, uostalom, svoj uspon i duguje teško popravljivoj politickoj šteti koju je napravio prethodni režim - rekao je Basara.

Basara ističe da su dva izbrisana minuta veoma loša stvar, ali nisu čudo i izuzetak u Srbiji, već pravilo.

Kaže i da je Ðinđić ubijen jer je pokušao i umalo uspeo da Srbiju pretvori u pravu i pravnu državu, a ne u zemlju montiranih snimaka iz kojih se isecaju neprijatne (a kažnjive) scene.

Basara navodi da se i slučaj Koštuničinog "neodazivanja na poziv državne institucije" dogodio upravo za vreme vladavine Borisa Tadića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Maganik

09.01.2020 19:00

Ovaj bi da promijeni stranu. Bezkarakterni lik koji je umislio da je Bog. Pa, znao je on svo ovo i do sada pa su pare odlucivale sta ce zastupati. Taj ne radi nista dzabe.

Nesa

09.01.2020 19:35

Peremo se, a