Marjanović urnisao Jovanovića: Propast Ikarbusa počela u vreme tvog šefa Đilasa

Autor: Tanjug

Vesti

09.01.2020

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda ocenio je kao licemerje izjavu šefa odborničke grupe SzS Nikole Jovanovića o propoadanju Ikarbusa, navodeći da je propast te firme počela u vreme kad je na čelu Beograda bio Dragan Đilas.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Radoslav Marjanović

- Jovanovićev šef Dragan Ðilas je umesto Ikarbusovih autobusa usred ekonomske krize kupovao duplo skuplje Solarisove autobuse i time direktno doprineo potpunom urušavanju Ikarbusa-  naveo je Marjanović u saopštenju koje je SNS dostavila medijima.

Marjanović navodi da je da "teranje investitora očigledno politika istrošenih kadrova Demokratske stranke danas okupljenih u Savezu za Srbiju", te dodaje da je to slučaj i s Ikarbusom gde je sada, kako kaže, kineski investitor započeo preuzimanje kompanije, a čime će se dugoročno rešiti problem fabrike uz zadržavanje celokupnog proizvodnog programa Ikarbusa i razvijanje novih modela elektroautobusa.

 

 

On je podsetio da su u 2019. nabavljena 244 nova autobusa kojima je poboljšan javni prevoz u Beogradu, te poručio da će gradska vlast predvođena Srpskom naprednom strankom nastaviti da nabavnja nove autobuse.

Jovanović je izjavio ranije danas da je neprihvatljivo da Grad Beograd nije kupio nijedan autobus od Ikarbusa od izbora aktuelne gradske vlasti u martu 2018, a samo 90 od 2013. godine, navodeći da je prethodna vlast za četiri godine od Ikarbusa kupila 157 autobusa. Dodao je i da odbornička grupa SzS osuđuje uništavanje domaćeg preduzeća Ikarbus i istovremeno podržava radnike koji traže da se stvore uslovi za nastavak proizvodnje autobusa u toj fabrici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading