Đurić prisustovao liturgiji ispred Hrama: Svetinje su temelj identiteta Srba gde god da žive

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2020

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Svetinje u Crnoj Gori su, baš kao i svetinje na Kosovu i Metohiji, temelj identiteta Srba", izjavio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, koji je isped Hrama Svetog Save prisustvovao molitvenom skupu podrške srpskom narodu u Crnoj Gori i na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Marko Đurić

- Onaj ko dira te svetinje pokušava da potkopa temelj srpske narodne i državne građevine gde god da Srbi žive i zbog toga moramo da budemo jedinstveni i složni u odbrani tih svetinja - rekao je Ðurić.

Dodao je da mu je drago što će se u narednim danima i na KiM Srbi okupiti ljudi da na miran način pruže solidarnu i složnu podršku srpskom narodu u Crnoj Gori.

 

 

Ðurić je kazao da treba da budemo kao jedan, kao što smo, kako kaže, uvek bili kroz našu istoriju. Dodao je da mu je drago da vidi "probuđenu energiju i veru".

- Naša energija je energija ljubavi i sloge Nemanjića, Karađorđevića i Petrovića, ali i svih srpskih kraljeva i careva koji su posvetili našu zemlju svuda - kazao je Ðurić za TV Most.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bepa

08.01.2020 21:08

Само Слога Србе Спасава.

Odgovori 11 1