Sa molebana Srbi poslali poruke mira, ljubavi i podrške sunarodnicima koji se bore sa nedaćama

Autor:

Vesti

08.01.2020

15:22 >> 17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Hrama Svetog Save danas je održan moleban u znak podrške Srpskom narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i svim krajevima gde žive Srbi.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Moleban ispred Hrama

Okupljanje vernika počelo je u 16h časova na Terazijama, odakle su krenuli ka Hramu. Moleban je organizovalo sveštenstvo Hrama Svetog Save, a Službu je vodio Episkom remezijanski Gospodin Stefan.

Litija je protekla na dostojanstven način, gde su okupljeni nosili simbole države Srbije i pravoslavlja. Pevajući duhovne pesme, vernici su svojim sunarodnicima poslali poruke mira, ljubavi i podrške kako bi prevazišli sve nedaće koje ih zadese.

17.00 - Tačno u 17 časova dečiji hor je liturgijskom pesmom "Roždestvo Hristovo" označio početak liturgije.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Gospodin Stefan je okupljene vernike pozdravio tradicionalnim božićnim pozdravom "Hristos se rodi", na šta su okupljeni jednoglasno uzvratili "vaistinu se rodi".

16.30 - Okupljeni vernici idu iza transparenta sa natpisom "Vreme je božije pravde". U litiji se nalazi veliki broj srpskih zastava i ikona posvećene najvećim svecima, a sveštenici pevaju liturgijske pesme koje veličaju pravoslavnu veru. Takođe, vernici jednoglasno uzvikuju "ne damo svetinje" i "MIlo UČK!".

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

16.00- Trenutno se tamo nalazi veliki broj vernika, a ljudi još uvek pristižu. Zbog organizacije litije Terazije su blokirane, a takođe se očekuju i saobraćajne gužve u tom delu grada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
BEPA

09.01.2020 13:36

Само Слога Србе Спасава.