Pupovac: Očekujem promene u odnosima Srbije i Hrvatske

Autor: Tanjug

Vesti

07.01.2020

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i poslanik u hrvatskom saboru Milorad Pupovac izjavio je juče da je prerano za ocenu šta izbor Zorana Milanovića za hrvatskog predsednika može značiti za odnose Srbije i Hrvatske, ali da treba očekivati promene.

RepublikaFoto: Tanjug/A. BULJUBAŠIĆ
Milorad Pupovac

On je u javljanju iz Zagreba za TV Pink rekao da su odnosi Hrvatske i Srbije ključni za region i dodao da je o tome juče telefonom razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Bez obzira na to kakva je predsednička kampanja u Hrvatskoj bila i kakve poruke su se mogle čuti na račun Srbije, čestitka Vučića Milanoviću povodom pobede na izborima uobičajena je jer svako ko obavlja najviše dužnosti u Srbiji i Hrvatskoj ima posebnu odgovornost da učini sve da se odnosi dve zemlje unaprede - rekao je Pupovac.

 

 

On je dodao da, nažalost, poslednjih godina odnosi dveju zemalja, koji su ključni za region, ne samo da nisu unapređivani nego su unazađivani.

Pupovac je istakao da su Srbi u Hrvatskoj sigurno zainteresovani za unapređenje odnosa dveju zemalja i da će učiniti sve da do toga dođe.

- Zato nam je dragocen svaki razgovor s predsednikom Vučićem i sa izabranim predsednikom Milanovićem i s predsednicima vlada Srbije i Hrvatske jer je previše komplikacija u našem regionu da bi se one između država mogle produbljivati - rekao je Pupovac.

 

Prvi put s novinarima i odmah o Vučiću

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U prvom obraćanju medijima nakon izbora novi hrvatski predsednik Zoran Milanović je rekao da se čuo sa premijerom Andrejem Plenkovićem i odlazećom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, a razgovarao je, kaže, i s drugim evropskim i svetskim čelnicima. Rekao je da ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije zvao, ali da, kako je kazao, to nema veze.

- Radićemo posao, radi se o odnosima država - rekao je Milanović, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je u ponedeljak čestitku Milanoviću.

- Gospodine Milanoviću, čestitam Vam na izboru za predsednika Republike Hrvatske - navedeno je u čestitki. Novinari su Milanovića upitali i hoće li vratiti Titovu bistu na Pantovčak, a on je odgovorio da je to pitanje o kojem ne razmišlja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading