SLOGA JE ZAVET ZA OPSTANAK SRBA: Đurić iz Severne Mitrovice poslao jaku poruku na Badnje veče

Autor: Tanjug

Vesti

06.01.2020

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, izjavio je večeras u Severnoj Mitrovici da je sloga zavet za opstanak Srba, uz posebnu poruku solidarnosti koju je uputio srpskom narodu u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić sa vladikom Teodosijem

Đurić je u Mitrovici prisustvovao obeležavanju Badnje večeri, gde je zajedno sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem naložio Badnjak u porti hrama Svetog Dimitrija.

- Večeras za Badnje veče sa Kosova šaljemo poruku da je sloga zavet za opstanak srpskog naroda kako ovde na KiM tako i na svakom drugom mestu gde živi srpski narod - poručio je Đurić.


Posebnu poruku sloge i solidarnosti šaljemo sa našim srpskim narodom u Crnoj Gori, i pored ovih srpskih svetinja na KiM, naše misli i naše molitve i naša podrška ide srpskom narodu u Crnoj Gori koji je ustao u odbranu svojih svetinja na miran i dostojanstven način, dodao je Ðurić.

 

 

On je kazao da se na Badnje veče sećamo i junaka Mojkovačke bitke koji su 1916. godine na Badnji dan čuvali čast i obraz srpskog roda.


- Oprostimo jedni drugima sve ovog Božića, potrudimo se da budemo bolji ljudi kao što je govorio patrijah Pavle… i da zapamtimo da je sloga zavet našeg opstanka kako na Kosovu tako i na svakom drugom mestu gde žive Srbi - istakao je on.

- Ovde na Kosovu, gde srpski narod opstaje u teškim uslovima, nastavićemo da pokazujemo solidarnost kao država i prema našem narodu i prema našoj crkvi, koja zajedno sa našim institiucijama i narodom nosi veliki zadatak borbe za naš opstanak - kazao je Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
BEPA

07.01.2020 11:51

Само Слога Србију Спасава.

Odgovori 10 0
KPCT

08.01.2020 13:33

Мир божји, Христос се роди!

TAPA

08.01.2020 18:35

@KPCT - Ваистину се роди.