Antić: Napadi na Dačića su napadi na miroljubivu politiku države Srbije!

Autor: Tanjug

Vesti

05.01.2020

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bilo je pitanje trenutka kada će lideri minornih opozicionih partija u Srbiji, poput Čedomira Jovanovića, Zorana Lutovca i njihovih partnera, otvoreno napasti rukovodstvo Srbije u vezi sa situacijom u Crnoj Gori, pokazujući tako da ih uopšte ne zanima položaj Srba van Srbije, njihova osnovna ljudska prava, kao ni pravo Srpske pravoslavne crkve na opstanak", rekao je ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

Antić navodi da je njihov napad na ministra spoljnih poslova i lidera SPS-a Ivicu Dačića očajnički pokušaj da steknu po koji politički glas na tome što se i Dačić, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, najoštrije suprotstavlja samovolji u Crnoj Gori, koja preti da ugrozi temeljna prava Srba, kao i Srpske pravoslavne crkve.

- Nismo ni očekivali od Čedomira Jovanovića ništa drugo nego da zajedno sa Stjepanom Mesićem, Harisom Silajdžićem i Azemom Vlasijem potpiše sramnu peticiju kojom se Srbija optužuje za događaje u drugoj državi, jer to je samo nastavak decenijske politike napada na Srbiju kao dežurnog krivca za sve što se dešava u regionu. Ako zaista želi da brani ljudska prava, Čedomir Jovanović je morao da ustane u odbranu prava Srba i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i da pošteno podrži politiku vlade svoje zemlje, da u toj borbi podrži ministra Dačića i predsednika Vučića, ali on je sebi odabrao društvo Mesića, Silajdžića i Vlasija. I predsednik DS-a Lutovac je imao priliku da pokaže odgovornost prema Srbiji, čiji je bio ambasador u Crnoj Gori i da stane u zaštitu srpskog naroda u toj zemlji onda kada je ugrožen, kada već tokom svog diplomatskog mandata nije učinio ništa da se njihov položaj poboljša i da do ovakvog kršenja njihovih prava nikada ne dođe - kaže Antić.

On dodaje i da država Srbija jasno traži da se problemi reše tamo gde su nastali – u Crnoj Gori i to razgovorom, mirno i uvažavanjem svih, a naročito Srba, koji čine gotovo trećinu populacije, a to jasno iz dana u dan govori šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Napad na njega je napad na težnju Srbije da region ostane stabilan i da Srbi koji u njemu žive budu zaštićeni, a njihova prava neokrnjena, istakao je Aleksandar Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading