ISTORIČAR PREDRAG MARKOVIĆ: "Razbratimljenje" Srbije i Crne Gore obeležilo 2019. godinu!

Autor: Tanjug

Vesti

31.12.2019

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinu završavamo "razbratimljenjem Srbije i Crne Gore, odnosno dva najbliža naroda", konstatuje istoričar i potpredsednik SPS Predrag Marković, u osvrtu na 2019. godinu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Predrag Marković

- To je jedan od najneobičnijih događaja u modernoj istoriji. Da novac i placevi nagnaju ljude da krenu u uništenje crkve. Komunisti i Osmanlije su uništavali crkve iz ideoloških razloga, ali, da se zbog placa i vlasti krene u uništavanje jedne duhovne organizacije, to je retko zabeleženo u istoriji - kaže Marković za Tanjug.

Smatra i da Srbija trenutno nema "akutnu" krizu u spoljnoj politici, a kosovsko pitanje vidi kao "hroničnu bolest" koja nagriza naše političko biće.

- Po tom pitanju se ne dešava ništa tako dramatično, a ovo u Crnoj Gori je nagli udarac za našu duhovonost, pogotovo za Srbe u toj državi - navodi Marković.

 

 

Sa ekonomskog aspekta, 2019. je, po njegovoj oceni, obeležila gradnja autoputeva:

- A oni simbolički predstavljaju sigurnosnu i bezbednosnu mrežu, koja čuva narod jedne zemlje da ne propadne - kaže Marković.

Smatra da će najveći izazov u narednoj godini biti očuvanje i ubrzanje rasta ekonomije, kako bi Srbija, kaže, postala moderna evropska ekonomija znanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading