Drecun: Vaskoliki srpski narod je uz svoju braću i sestre koji stradaju u Crnoj Gori

Autor: Tanjug

Vesti

27.12.2019

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik skupštinskog Odobra za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da je to što radi crnogorska vlast na čelu sa Milom Ðukanovićem nastavak politike koja svađa građane Crne Gore.

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

Drecun je gostujući na RTS-u rekao da usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti ne sluti na dobro.

- Režim Mila Ðukanovića zna šta čini sa ovim zakonom jer je to zapravo prvi korak posle kojeg će uslediti pokušaj otimanja imovine SPC i raspodele na nepriznatu, nekanonsku, izmišljenu CPC kojom rukovodi neki raspop - rekao je Drecun.

On je zapitao da li u svakoj crkvi u Crnoj Gori osle ovog zakona treba da bude slika Mila Ðukanovića i ispričao da su njegov otac, deda i pradeda sahranjeni u Ljubotinju, kod Cetinja.

- I šta sada - kada odem na njihove grobove da zapalim sveću i uđem u crkvu da se pomolim - uđem u državnu crkvu Mila Ðukanovića - naveo je.

Drecun kaže da ne mogu tako grubo da se poigravaju sa verskim osećajima.

- Vaskoliki srpski narod je uz svoju braću i sestre koji stradaju u Crnoj Gori. Mislim da je vreme da se u Srbiji definitivno, ozbiljno, sistematski govori o obespravljenosti srpskog naroda u Crnoj Gori - kaže Drecun.

Kada, kako kaže, pogledate sa strane, vi ne primećujete koliko je težak život srpskog naroda, ali oni su obespravljeni, ne mogu da rade u državnoj administraciji i lokalnoj samoupravi - njihovi privatni poslovi su pod pritiskom, napadaju im jezik, veru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

- Srpski narod u Crnoj Gori je deo tela vaskolikog srpskog naroda i moramo da budemo apsolutno uz svoj narod u Crnoj Gori. Ovo što režim Mila Ðukanovića radi je nastavak politike koja svađa građane Crne Gore i deli, po verskom i nacionalnom osnovu i fokus njegovog delovanja je snažna antisrpska politika koja se ogleda u obespravljivanju srpskog naroda u Crnoj Gori - kaže predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

Prema njegovim rečima, ovaj zakon ne sluti na dobro i ne donosi ništa dobro. "Oni će nastaviti, mislim na režim Ðukanovića, da dalje obespravljuju srpski narod i da ugrožavaju SPC jer ovo je samo priprema terena, donošenje prvnog osnova za neke mere koje će biti preduzete dalje prema SPC", istakao je Drecun.

Drecun smatra da Srpskom narodu i vernicima SPC ne preostaje ništa drugo nego da svim raspoloživim dozvoljenim sredstvima i mirnim sredstvima brane sve svetinje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading