BESRAMNA IZJAVA NENADA ČANKA: Crna Gora mora svim sredstvima da se bori protiv SPC

Autor: kurir.rs, Republika

Vesti

23.12.2019

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je za podgoričku Pobjedu da se Crna Gora mora se boriti svim sredstvima protiv SPC, da bi opstala.

RepublikaFoto: Tanjug
Nenad Čanak

- Kada imate crkvene skupove sa kojih se šalju političke poruke i ultimatum državnim organima kao što je bio skup u Nikšiću potpuno je jasno da crkva kao deo čitave te političke bespravne gradnje, ili rečeno medicinskim rečnikom tih malignih izraslina na državnom telu - jasno je da se protiv toga mora boriti svim sredstvima da bi država uopšte opstala - jer će se inače pretvoriti isključivo u instrument za teror nad građanima - kaže u intervjuu za Pobjedu Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.

 

 

Nošenje moštiju bio je uvod u krvavi raspad Jugoslavije kada su tadašnji crkveni velikodostojnici nosili mošti svetaca na zamišljenim granicama Srbije, rekao je Čanak i istakao da SPC nije demokratska institucija nju nisu građani birali, ona je udruženje građana i samim tim nema demokratski legitimitet da bi bila ravnopravni sagovornik unutar jednog demokratskog društva.

- Nošenje moštiju bio je uvod u krvavi raspad Jugoslavije kada su tadašnji crkveni velikodostojnici nosili mošti svetaca na zamišljenim granicama Srbije i time postizali određeni propagandni efekat među stanovništvom. Mislim da je ovo potpuno identičan rukopis i da u tom smislu ni jedna država nema pravo da radi protiv ustavne stvari, a to je da stupa u bilo kakve pregovore sa nekim ko za to nije ovlašćen - kaže Čanak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zec

24.12.2019 13:36

Država ugrožava SPC a ne obratno. Čanak prevrnuo čanak.