Šok u Prištini zbog potpisa: Vučić predsednik Albanije! Kosovska televizija pod istragom zbog "slučajne" greške!

Autor:

Vesti

23.12.2019

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radio-televizija Kosova emitovala je prilog u kom je predsednika Srbije Aleksandra Vučića potpisala kao predsednika Albanije. Ovo je izazvalo neviđenu buru reakcija na Kosovu, a većina onih koji su komentarisali spornu situaciju ne veruje da je u pitanju slučajnost ili tehnička greška, već očito provokacija.

RepublikaFoto: printscreen
Predsednik Srbije pogrešno potpisan na Radio-televiziji Kosova

Čelnici kosovske televizije reagovali su po hitnom postupku, pa je glavni urednik Radio-televizije Kosova Ridvan Beriša izjavio da je potpis ispod slike predsednika Srbije koji je u Dnevniku na toj televiziji predstavljen kao predsednik Albanije "samo tehnička greška".

- Nakon brojnih reakcija smatramo potrebnim da razjasnimo ovu situaciju. To je bila samo tehnička greška i ništa više - rekao je Beriša.

Međutim, ovo objašnjenje nije umirilo strasti u Prištini, te su brzinski usledile žestoke kritike po kosovskoj televiziji. Koliko je stvar uzela maha, svedoči i to što je reagovao čak i šef misije OEBS na Kosovu Jan Bratu.

- Šta se ovih dana dešava na RTK - upitao je Bratu.

 

 

Urednik portala Embargo Predrag Jeremić kaže da ovo i nije potpuno slučajno.

- Očigledno je da im je Vučić opsesija. Ne čudi imajući u vidu da je on jedini ozbiljan državnik na Balkanu, pa ne bi bilo loše da ga na prvim sledećim izborima stave na listu. Nema na Balkanu čoveka koji uživa veće poverenje i poštovanje i na istoku i zapadu, pa su verovatno sada ono što sanjaju i na javi slučajno pokazali - u šali je prokomentarisao on za Srpski telegraf.

Medijski stručnjak Nebojša Krstić kaže da je simpatična greška.

- Dešava se. Ono što je bitno jeste da je predsednik Vučić bio u Albaniji i da je tamo obećao pomoć Srbije za postradale u zemljotresu. Što je nova i kvalitetnija stranica u odnosima dve zemlje - rekao je on.

Dodao je pak da bi Albanci svakako imali više koristi kad bi više poštovali Vučića i Srbe generalno.

Predsednik Vučić je, naime, boravio u Albaniji na samitu o mini-Šengenu, a tokom posete je obišao i mesta koja su nedavno pogođena jakim zemljotresom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kiki

24.12.2019 19:15

Vucic Predsednik Albanije to nije napisana greska u Srbiji nego na Kosovu ,da oni to ne prizeljkuju podsvesno