Stefanović posetio džudo klub "Žandarmerija"

Autor: Republika

Vesti

21.12.2019

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas džudo klub "Žandarmerija".

RepublikaFoto: MUP Srbije
Stefanović u poseti džudo klubu

Ministar je želeo lično da se uveri kako funkcioniše jedan od najtrofejnijih džudo klubova u Srbiji, a nakon treninga uručio je mališanima i novogodišnje paketiće.

- Veoma sam zadovoljan kako rukovodstvo kluba i treneri rade. Činjenica da imaju više od 120 članova, kao i da svake godine osvajaju brojne medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima, najbolje govori o ozbiljnosti ovog kluba. Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da pomaže, kako bi mogli da ostvaruju još bolje rezultate u budućnosti - rekao je Stefanović prilikom posete i poručio da mu je veoma drago što toliko dece trenira džudo.

Inače, ovaj klub je pod nazivom "Milicionar" osnovan 1976. godine, a pre 17 godina promenio je ime u džudo klub „Žandarmerija“. U svom sastavu ima više reprezentativaca Srbije i osam puta su bili državni prvaci.

U 2019. godini osvojili su titulu prvaka Prve lige Srbije, sedam medalja na državnim prvenstvima, kao i tri na međunarodnim takmičenjima. U mlađim kategorijama ove godine osvojili su više od 150 medalja.

Džudo klub „Žandarmerija“ je u svojoj istoriji imao i takmičare na olimpijskim igrama, brojne osvajače svetskih i evropskih medalja, a oni su i policijski prvaci Evrope.

U poseti džudo klubu „Žandarmerija“ sa ministrom su bili i direktor policije Vladimir Rebić, pomoćnik ministra Katarina Tomašević i komandant Žandarmerije i predsednik džudo kluba Dejan Luković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading