Brnabić s ambasadorima zemalja članica EU

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.12.2019

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem i ambasadorima zemalja članica EU, s kojima je razgovarala o procesu evropskih integracija Srbije. Premijerka je naglasila kako Vlada Srbije kontinuirano radi na sprovođenju reformi važnih za dobrobit građana i istinskoj transformaciji društva u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Ana Brnabić

Navela je da je Srbija danas ekonomski stabilna zemlja, ukazujući da će privredni rast ove godine biti veći od projektovanih 3,5 odsto, da je prošle godine rast bio 4.4 odsto i da vlada radi predano kako bi se ovaj trend nastavio u godinama koje dolaze. U narednoj godini, kako je objasnila premijerka, akcenat će biti na nastavku insfrastrukturnih ulaganja i ulaganjima u inovacionu infrastrukturu, kao osnovu za održivi ekonomski rast.

Brnabić je ukazala na to da su reforme sprovedene u oblasti državne uprave dale dobre rezultate i zahvalila na pomoći Evropske unije i država članica u pružanju podrške prilikom osnivanja Nacionalne akademije za javnu upravu, koja bi trebalo da igra ključnu ulogu u stvaranju stručnijeg kadra i efikasnijeg i transparentnijeg rada državne uprave.

Govoreći o reformama u oblasti vladavine prava, Brnabić je rekla da će ova oblast biti u fokusu Vlade i u narednom periodu. Govoreći o nacrtu Medijske strategije, koji uskoro treba da bude predat vladi na usvajanje, premijerka Brnabić je istakla da je izuzetno zadovoljna načinom na koji je ovaj proces sproveden. Transparentan i inkluzivan način donošenja strategije, kako je objasnila, predstavlja primer za sve važne procese u državi. Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ocenio je da je Srbija postigla dobre rezultate u ekonomskim reformama, dodajući da je činjenica da je Evropska unija najveći investitor u Srbiji svedoči i o podršci našoj državi u reformama.

Fabrici i ambasadori zemalja EU članica složili su se da veći fokus treba da bude na poglavljima 23 i 24. Brnabić je poručila da Srbija ostaje posvećena procesu reformi i članstvu u Evropskoj uniji kao ključnom spoljnopolitičkom cilju. Sastanku je prisustvovala i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading