Srpska lista upozorava: Zveckanje oružjem je najopasnija opcija

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.12.2019

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista je danas, komentarišući izjavu bivše šefice pregovaračkog tima Prištine Edite Tahiri da će između Albanaca i Srba izbiti rat ukoliko ne dođe do priznanja kosovske nezavisnoti, poručila da je zveckanje oružjem i prizivanje sukoba najopasnija opcija, te da bi na nju morali da reaguju svi politički predstavnici u Prištini ali i međunarodni predstavnici, posebno KFOR, Euleks, Evropska unija i UNMIK.

Foto: Ilustracija

- Kao da u prethodnim decenijama nije bilo dovoLjno sukoba, stradanja i patnje, Edita Tahiri, koja je, gle paradoksa, govorila na skupu gde je tema bila učešće žena u mirovnim procesima, priziva sukobe negirajući mogućnost pronalaska kompromisnog, održivog i mirnog rešenja problema na Kosovu i Metohiji - navodi SL u saopštenju koje je dostavila medijima.

Srpska lista očekuje da će ovakva izjava naići na najširu moguću svih, ali i da će tužilaštvo u Prištini pokrenuti postupak protiv Edite Tahiri, jer je njena izjava "najdirektnije izazvala uznemirenje građana, te podstiče na mržnju između zajednica na Kosovu i Metohiju".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading