MIHAJLOVIĆ: Dosta sa adresama bez broja

Autor: Tanjug

Vesti

27.09.2017

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj naseljenih objekata u adresnom registru nemaju evidentiranu validnu adresu i veliki broj građana živi na "nepostojećim" adresama, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i najavila pokretanje projekta unapređenja adresnog registra.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Uvodi red: Zorana Mihajlović

Mihajlovićeva je o tome razgovarala sa članovima Koordinacionog tela Vlade za unapređenje adresnog registra.

Na sastanku je dogovorena dinamika rada i predloženo da se u najskorijem roku izvrše izmene i dopune Uredbe o adresnom registru, nakon čega će uslediti i izrada Zakona o registru prostornih jedinica i adresnom registru, kao i izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije, navedeno je u saopštenju potpredsednice Vlade.

- Naš zadatak je da budemo efikasni i da bez odlaganja donesemo odluke i sprovedemo planirane aktivnosti koje su u interesu i za dobrobit građana Srbije. Cilj je da svi građani dobiju adresu - ulicu i broj - izjavila je Mihajlović. 

Ona je istakla da postoji veliki broj naseljenih objekata koji u adresnom registru nemaju evidentiranu validnu adresu i da veliki broj građana živi na "nepostojećim" adresama, a da su prebivališta registrovana sa oznakom "nema ulice bb".


- Zbog toga pokrećemo projekat unapređenja adresnog registra i njegovog usaglašavanja sa registrom prostornih jedinica i stvarnim stanjem na terenu, u čemu će učešće uzeti Republički geodetski zavod, Pošte Srbije, Stalna konferencija gradova i opština i lokalne samopurave - zaključila je Mihajlović koja je i predsedavajuća Koordinacionog tela Vlade za unapređenje adresnog registra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading