(VIDEO) LUDILO U SKUPŠTINI: Gojkovićeva vičući izbacivala službenicu

Autor: b92.net

Vesti

27.09.2017

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Skupštini nastao pravi haos jer je skupštinska služba kasnila sa obradom podataka o povučenim amandmanima. Predsednica parlamenta oštro kritikovala službe.

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković

Maja Gojković vikala je na službenicu Narodne skupštine, kojoj je u nekoliko navrata, uz uključen mikrofon, rekla: "Odlazi, odmah, videćeš ako me još jednom dovedeš u zabludu, odlazi odmah i donesi mi podatke..."

Cela zbrka nastala je oko toga što su neki od preko 1.200 amandmana, podnetih na dva predloga zakona o obrazovanju, povučeni a sekretarijat Skupštine kasni sa obradom podataka.

Gojkovićeva je s govornice rekla da se čeka 45 minuta da službe srede ko je povukao amandmane, a ko ne.

 

- Generalni sekretar je dužan da nam dostavi ispravne podatke da možemo da radimo. Ako ne može da radi neka nas obavesti. Ako službe ne znaju da rade neka nas obaveste - bila je glasna Gojkovićeva.

Zatim je "za ceo cirkus" optužila predsednika pokreta DJB i poslanika Sašu Radulovića.

- Ceo cirkus je napravio Radulović. Baš me briga što je opozicija i što se solidarištete s njim...samo pauza može da sredi ovo - rekla je između ostalog Maja Gojković.

Nakon kratke pauze, traženi podaci su stigli a predsednica parlamenta je poručila: "Sad možete da slikate i tvitujete..."

Gojković osudila Radulovićevo vređanje novinara

 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je danas ponašanje šefa poslaničke grupe Dosta je bilo Saše Radulovića zbog vređanja novinara u parlamentu.

Kako se navodi u saopštenju Gojković, koja je i predsednica Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, najoštrije osuđuje ponašanje Radulovića, koji je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije izvređao novinarku Politike Miru Čekerevac, kao i druge prisutne predstavnike medija, rečeno je u saopštenju.

- Najoštrije osuđujem nedopustivo i primitivno ponašanje Saše Radulovića i njegovo brutalno vređanje novinarke Politike Mire Čekerevac, koja je akreditovani skupštinski izveštač i pri time iz Narodne skupštine izveštava 27 godina. Smatram da je nedopustivo da narodni poslanici sebi daju za pravo da se na taj način ophodne prema novinarima kada ne izveštavaju na način kako bi oni želeli, što govori o licemerju njihove navodne brige za medije - istakla je Gojkovioć.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading