Turska vratila dvojicu terorista na Kosovo

Autor: Tanjug

Vesti

17.12.2019

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su deportovana dvojica državljana Kosova, koji su ratovali u terorističkoj organizaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Turske saopštilo je da se deportacije stranih boraca terorista u njihove zemlje porekla nastavljaju, pa su tako deportovana i dvojica kosovskih državljana.

Međunarodni akteri ne slažu se po pitanju postupanja sa članovima Islamske države i njihovim porodicama uhapšenim u Siriji, uključujući strane članove ove terorističke grupe, a Turska tvrdi da stranci teroristi moraju da se vrate u svoje matične države, prenosi portal Indeks onlajn.

Ankara je saopštila da su neke evropske zemlje odbacile turske napore da vrate članove ID u njihove matične zemlje. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objavio je da je Turska do sada deportovala 7.500 pripadnika ID, a da je trenutno u turskim zatvorima 1.149 terorista ID.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading