Četiri hrvatska jahača apokalipse: Evo ko su generali koji su zaratili s Brenom

Autor:

Vesti

17.12.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepa Brena za četiri osobe! Hrvatski generali kao da su oduševljeni kultnom replikom iz filma "Tesna koža", pa su se njih četvorica, navodno zgroženih, obrušili na pevačicu koja je dva dana zaredom, u subotu i nedelju, napunila zagrebačku arenu (10.000 ljudi). Atmosfera je, sudeći prema novinskim napisima, bila za pamćenje.

Foto: Printskrin
Lepa Brena

Bivši visokopozicionirani pripadnici hrvatske vojske Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk, poznati po proterivanju i progonu Srba tokom sukoba devedesetih, oglasili su se javnim saopštenjem u kom su osuli drvlje i kamenje na Lepu Brenu, ali i sve one koji su koncertu prisustvovali.

RepublikaFoto: Printskrin

GLUPO OBJAŠNJENJE

- U Zagrebu se dogodilo javno sramoćenje hrvatskog naroda i Republike Hrvatske. Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, održala je u zagrebačkoj areni koncert u kojem je bacila u trans obožavatelje njenog lika i dela. Je li to ista ona Lepa Brena koja se naslikavala u Brčkom za vreme velikosrpske agresije u maskirnoj odori neprijateljskih formacija koje su jurišale na Hrvatsku, BiH, razarale gradove i sela, ubijale nevine ljude. Sudeći po ikonografiji u dvorani, zasigurno jeste! Naime, za vreme koncerta vijorile su jugoslovenske zastave sa zvezdom petokrakom. Pod tim zastavama počinjeni su nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom od Drugog svetskog rata i posle rata do "domovinskog rata" do Vukovara, Ovčare i ostalih stratišta širom domovine - pišu četiri hrvatska jurišnika, sa kojima je Srpski telegraf juče bezuspešno pokušavao da stupi u kontakt (na brojeve koje smo dobili od hrvatskih kolega nisu se javljali).

Četiri hrvatska jahača apokalipse

O GENERALIMA

Ivan Tolj - najpoznatiji po tome što se tokom "Oluje" 1995. godine neprestano uključivao u radio-program da bi upozoravao stanovništvo na moguću odmazdu "velikosrpskih četnika"

Ivan Kapular - ratovao najviše u BiH, ali je istaknutu ulogu imao i na vukovarskom delu fronta. Poznat po izjavama mržnje prema Srbima

Marinko Krešić - ratne zasluge mu, kažu, i nisu velike, ali se u miru istakao učešćem u velikoj aferi kupovine stanova po povlašćenim uslovima i nezakonitom prisvajanju invalidskog dodatka i raznih drugih privilegija. Optužen i da je podnosio lažna uverenja za 58 osoba koje nisu bili pripadnici HV

Mile Ćuk - jedan od osnivača gardijskog zbora, počasne jedinice hrvatske vojske. Bio blizak s Tuđmanom i brinuo se o njegovom obezbeđenju.

Tolj, Kapular, Krešić i Ćuk tvrde čak i da je termin koncerta namerno izabran tako da ih dodatno provocira.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro

Vulin: Zatrovani su mržnjom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručuje da su mnogi u Hrvatskoj zatrovani mržnjom.

- Nema njihov stav nikakve veze sa zastavom SFRJ, njihov gnev je izazvalo to što je Lepa Brena pevačica koja živi u Srbiji. Sve što rade, rade misleći da time mogu da povrede Srbe. Drago mi je ako je Brena imala dobar koncert, a dobro je i da se vidi koliko su mnogi u Hrvatskoj zatrovani mržnjom.

- Je li slučajno da se ovo vređanje i sramoćenje odvija u Adventu, zagrebačkom Adventu, kojim se volimo hvaliti pred celim svetom, desetak dana pre Božića, sedam dana pre izbora za predsednika Hrvatske. Ko je odgovoran za ovu blamažu usred hrvatskog glavnog grada? Zahtevamo da državna tela preduzmu mere po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to narodnjačka srpska pevačica ili pak najviši srbijanski dužnosnici, utvrditi jesu li učestvovali u agresiji na Hrvatsku. Dopuštanje njihovih poseta i javnih nastupa narušava suverenitet i ugled naše države - pišu hrvatski generali.

Neki od srpskih pevača na crnoj listi

- Željko Joksimović

- Bajaga

- Bora Đorđević

- Miroslav Ilić

- Seka Aleksić

- Željko Samardžić

* oni čiju su zabranu tražili hrvatski ratni veterani.

NIŠTA NEOČEKIVANO

Lepa Brena juče nije odgovarala na naše pozive, a predsednik skupštinskog odbora za dijasporu Miodrag Linta kaže da uopšte nije iznenađen.

- Ovo pismo nije ništa novo i neočekivano, samo još jedan u nizu dokaza da je temelj hrvatske države ustaštvo i genocidna NDH, da je Hrvatska jedna šovinistička država u kojoj dominiraju mržnja i netrpeljivost prema Srbima i svemu što je srpsko. Jasno je i iz ovog pisma da se Hrvatska nije suočila sa svojom zločinačkom i genocidnom prošlošću - kaže Linta za naš list.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll

Izbori u nedelju, Kolinda favorit

Hrvati će u nedelju 22. decembra birati predsednika. Za sada izdvojilo se troje kandidata, a najveće šanse daju se sadašnjoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović. Ipak, u poslednje dve sedmice njena prednost nad Zoranom Milanovićem i pevačem Miroslavom Škorom (kampanju vodio ekstremnim ustaškim izjavama) donekle se istopila.

Na listi će ukupno biti 11 kandidata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading