(FOTO) Republika otkriva celu turu: Ovako izgleda izložba "Srbija 2019 - godina infrastrukture" u Palati Srbija!

Autor: Republika

Vesti

16.12.2019

15:21 >> 15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće otvaranju izložbe "Srbija 2019 - godina infrastrukture: Ništa više nije daleko" u Palati Srbija, a za početak svečanosti sve je spremno. Republika otkriva kako izgleda tura i šta će sve moći da se vidi...

RepublikaFoto: Republika
Izložba

16:46 - Za kraj izložbe ostavljena je građevina, u sali gde su prikazane fotografije stanovi za pripadnike  vojske, policije i službi bezbednosti. Tu je još jedan od kapitalnih stambenih projekata Zemunske kapije.

16:42 - Na redu je sala u kojoj je predstavljen Beograd na vodi. U njoj bukvalno možete da prođete vodom koja se emituje na postavljenom podu, da razgledate park i klupe, sednete i uživate u prizoru beogradskih kula. Tu je i 3D VR uređaj koji vas može odvesti u jednu od ovih zgrada, da osetite realno kako izgledaju prostorije u ovim zgradama.

16:35 - Posle vozova prezentovana je naša avio kompanija Er Srbija, u kojoj su na panou koji se savija kao unutrašnjost aviona predstavljena tri srpska aerodroma. Na kraju ove sale je video bim na kome su u pokretu leđa pilota i kopilota, pa imate osećaj kao da ste u letilici. Tom osećaju pomažu i red sedišta.

16:31 - Sledeća je sala Železnica, u njoj je maketa novog švajcarca na šinama Srbije, Štedlera. Ovu salu krasi i improvizovani otvoreni vagon sa sedištima i video bimovima koji stvaraju osećaj kao da putujete.

16:24 - Na kraju ovog tunela otvara nam se Koridor 10. U delu izložbe na kom je on predstavljen prikazan je most Vrla, to je najviši most u zemlji, zaštitni znak Koridora 10. Najviša tačka mosta je na 62 metra, a svake večeri ovaj most svetli u bojama srpske zastave. Tunel Manajle je inače najduži tunel u Srbiji, ukupne dužine 1.808 metara. Na Koridoru 10 od drugih znamenitosti nalaze se Momin kamen, galerija i tunel Bancarevo, Suva planina. Iz sale koridor 10 ulazi se u salu Miloš Veliki, posvećenu novoizgrađenom autoputu. U njoj se mogu pogledati spisi iz Miloševog doba, a izložena je i njegova dolama.

16:21 - Tura kroz izložbu "Ništa više nije daleko" počinje ulazom u tunel Manajle.

Na multimedijalnoj izložbi prikazani su ostvareni rezultati i novi projekti u oblasti infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading