HRVATI PRESUDILI SRBIMA: Perenčević osuđen na 15 godina, Mutinić oslobođen

Autor: Tanjug

Vesti

16.12.2019

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Županijski sud u Zagrebu izrekao je danas nepravosnažne presude pripadnicima srpskih snaga, Draganu Perenčeviću na 15 godina zatvora, dok je Slobodan Mutinić oslobođen odovornosti.

RepublikaFoto: pixabay.com

Perenčević je osuđen u odsustvu, a Mutinić, kojeg su Hrvatskoj prethodno izručile SAD, je oslobođen odgovornosti i on će danas napustiti pritvor.

Optužnica ih je teretila da su u januaru 1992. nasilno odveli bračni par Cindrić iz njihove kuće u Petrinji do lokacije u selu Jošavica, gde su ubijeni s više hitaca iz vatrenog oružja.


Perenčevića optužnica tereti i za ubistvo tročlane porodice Križević 22./23. decembra 1991. godine u tada okupiranoj Petrinji.

Supružnici Ana i Ivan Križević i njihov sin Damir tada su usmrćeni u svom domu iz neposredne blizine, prenosi portal Index.

Mutić je na suđenju tvrdio da nije kriv.

Inače, on je živeo u SAD od 1999. godine, a 2016. je osuđen na dve godine zatvora u američkoj saveznoj državi Ohajo, jer je u imigracijskim dokumentima lagao da nije kršio zakone i bio umešan u genocid ili etničko čišćenje.

Nakon izdržavanja kazne deportovan je u Hrvatsku, a na osnovu poternice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog ratnog zločina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

16.12.2019 14:32

Zanimljivo,dal je to moguće pa imamo dobre komšijske odnose sa njima,jer mi pustimo njihove ustaške sileđije kad lome,kradu,ipisuju slova "U" po zgradama.Tako radi naše sudstvo.