Neizvesna sudbina dece na Malti! Ministarstvo spoljnih poslova hitno reagovalo na nameru da se proteraju Srbi

Autor:

Vesti

16.12.2019

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova je preko Ambasade Republike Srbije u Rimu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Maltu, upoznato sa sve učestalijim žalbama naših državljana koji borave i rade u Republici Malti, na tretman porodica sa maloletnom decom "zbog nedovoljnih prihoda na godišnjem nivou".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: ilustracija

Reč je o unutrašnjim propisima Malte koji se odnose na državljane svih država koje nisu članice EU, a koji su u nadležnosti organa zaduženog za izdavanje boravišnih dozvola – Identity Malta.

Ministarstvo spoljnih poslova je od nadležnih malteških organa zatražilo hitno obaveštenje o propisima kojima je regulisan boravak na Malti, kao i o proceduri neophodnoj za regulisanje ovih pitanja, te informacije o eventualnim mogućnostima za prevazilaženje nastalih problema.

Imajući u vidu kompleksnost ovog pitanja, Ministarstvo spoljnih poslova je ranije već iniciralo konzularne konsultacije sa Maltom kako bi se ovo, ali i druga pitanja, sa malteškom stranom razmotrila i pronašlo  rešenje. Ova inicijativa je prihvaćena, pa su konzularne konsultacije zakazane za 27. januar 2020. godine.

Ministarstvo spoljnih poslova je uputilo molbu malteškim organima vlasti da razmotre mogućnost odlaganja donošenja odluka u vezi sa ovim pitanjima do obavljanja konzularnih konsultacija i rešavanja problema.

Na rešavanju ovog pitanja angažovan je i počasni konzul Republike Srbije na Malti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading