Dačić odgovorio na optužbe iz Prištine: Hoću u Hag kao svedok protiv OVK

Autor: Tanjug

Vesti

15.12.2019

23:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef srpske diplomatije i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da Pacolijev savetnik Jetljir Ziberaj gnusno laže o nekakvim dokumentima socijalista o progonu Albanaca.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Ivica Dačić

- Bez obzira na sve, spreman sam da odem u Specijalni sud za zločine OVK, imam tone materijala koji najbolje govore o tome ko je koga proterao sa KiM - rekao je Dačić za Novosti povodom tvrdnji Ziberaja da poseduje zapisnik sa sednice IO SPS iz februara 1999. koji navodno sadrži nameru da se "prikrije masakr i masovno proterivanja Albanaca i da bi to trebalo da posliuži kao osnov za pozivanje Dačića u Specijalni sud".

Dačić ističe da mu je dovoljno da samo pogleda u svoje izveštaje sa sednica Saveta bezbednosti UN i da ne ide u druge arhive.

 

 

- Koliko je Kosovo država, toliko je verodostojan i taj izveštaj SPS o kojem halucinira Ziberaj. Ali nije halucinacija, na žalost, nego realno stanje da više od 200.00 proteranih Srba sa Kosova i Mertohije dve decenije ne može da se vrati kući - reako je Dačić.

Ističe da je spreman da ide u Specijalni sud, ali kao svedok protiv Ziberajevih šefova iz vrha prištinskih vlasti, koji su predvodili terorističku, tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading