TOMA FILA RAZBUCAO SAVETNIKA KOSOVSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: On je toliko zaslepljen mržnjom da postiže autogolove

Autor: Tanjug

Vesti

15.12.2019

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Socijalističke partije Srbije Toma Fila izjavio je danas da je savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Jetljir Ziberaj "toliko zaslepljen mržnjom" da ne vidi da svojom izjavom iznosi pravi dokaz da se rukovodstvo Socijalističke partije Srbije 17. februara 1999. zalagalo samo za mir, političko rešenje i ravnopravnost svih naroda na Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Toma Fila

Fila je time odgovorio na navode Ziberaja koji tvrdi da ima navodni "dokaz" na osnovu koga kaže "da treba pokrenuti odgovornost Ivice Dačića za zločine na Kososvu ....".

Fila navodi da je Zapisnik sa sednice Izvršnog odbora SPS koji pominje Ziberaj, a kome je prisustvovao Ivica Dačić, bio među dokumentima koje je razmatrao Haški tribunal u predmetu Milutinović i ostali i zaključio da je "... delegacija SRJ došla u Rambuje u dobroj veri da postigne sporazum i da delegacija SRJ nije odgovorna za propast pregovora u Rambujeu ...". Dominantan zaključak sa te sednice u dramatičnom trenutku za sudbinu Srbije glasi:

- Građani Republike Srbije, rukovodstvo RS i SRJ i relevantne političke stranke jedinstveni su u stavu da se problemi na Kosovu i Metohiji mogu trajno rešiti samo mirnim putem uz puno poštovanje principa ravnopravnosti svih nacionalnih zajednica i suvereniteta i teritorjalnog integriteta RS i SRJ - podseća Fila.

 

 

On ističe da je umesto mirovnog sporazuma usledila agresija NATO na SRJ.

- Počeo je brutalan rat u kome su stradali brojni civili na obe strane. Brojnim građanima Srbije je suđeno i u Hagu i u Srbiji i zato što ta pravda nije bila celovita formiran je Specijalni sud koji upravo proziva okrivljene. Među njima se nikada neće naći Ivica Dačić što, pored ostalog, dokazuje i dokument koji navodi Ziberaj - ukazuje Fila.

On ističe da se Ivica Dačić i danas zalaže za mirno i kompromisno političko rešenje kosovskog pitanja i te stavove tokom proteklih godina iznosi dnevno na međunarodnoj sceni i time može da se ponosi.

- Ziberajev politički autogol je samo izraz panike u Prištini pred izbijanjem istine na videlo i neminovnim pozivom na odgovornost za nedela koja su učinili - poručio je Fila.

Ziberaj je objavio na Fejsbuku Zapisnik sa sednice IO GO SPS iz februara 1999. godine o pregovorima u Rambujeu za koji tvrdi da bi trebalo da posluži kao osnova za pozivanje Ivice Dačića u Specijalni sud.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading