SPU: Kome smetaju Stefanović i Rebić?

Autor: Republika

Vesti

13.12.2019

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić, sa svojim saradnicima, tokom cele 2019 godine vode intenzivnu i izuzetno uspešnu međunarodnu policijsku saradnju, a pod njihovom komandom u Srbiji je iz dana u dan, sve uspešnija borba protiv svih oblika kriminala, o čemu govore statistički podaci", navode u SPU.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

- U prvih osam meseci ove godine na teritoriji Srbije su počinjena 47.324 krivična dela opšteg kriminala, što je za oko sedam odsto manje u odnosu na isti period 2018. godine, kad je izvršeno 50.775 ovih krivičnih dela.

U istom periodu počinjeno je 11.159 krađa, a prošle godine - 11.292.

Ove godine zabeležene su 7.952 teške krađe, što je za oko 18 odsto manje nego za isti period prethodne godine kad je taj broj iznosio 9.647.

U prvih osam meseci ove godine izvršena su 704 razbojništva, što je za oko 27 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine (965).

U prvih osam meseci ove godine zaplenjeno je oko 3,2 tone narkotika, što je za oko 40 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

RepublikaFoto: Tanjug
Vladimir Rebić

Narušavanje ugleda ministarstva, a posebno direkcije policije, kao i blaćenje imena ministra Stefanovića i direktora Rebića, jeste oprobani recept koji je nuđen kao konzument narodu tokom devedesetih godina prošlog veka od strane većine današnjih opozicionih političara, a sa ciljem stvaranja mržnje i nepoverenja prema policiji, učeći iz knjige oca "obojenih revolucija" Džina Šarpa.

Takođe, aktivnu ulogu je tada imao organizator i osnivača "Otpora" Srđa Popović, koji danas vodi "Kanvas", organizaciju koja je od 2000. godine pa do danas učestvovala posredno i neposredno u blizu četrdeset "obojenih revolucija" u svetu.

Obzirom da su metode rada ove grupacije opšte poznati u Srbiji jer smo imali primer njihovog delovanja "5.Oktobra", sada možemo očekivati još jače medijske napade na Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, direkciju policije i na sve one koji vode ministarstvo i čine ga, a od strane "nezavisnih medija", kao i organizovanje protestnih skupova kojima je cilj da se fabrikuje sukob naroda i policije kroz "nezavisne medije".

Ovim putem apelujemo na policijske službenike i ostale zaposlene u MUP-u sledeće kako bi izbegli neprijatnosti i žigosanje od strane onih kojima je sad potrebno da se policija prikaže u lošem svetlu:

  • Ne ostavljajte komentare na društvenim mrežama i javno ne iznosite vaše mišljenje koje imaju političku konotaciju ili imaju dvosmisleno značenje, da ne bi "dušebrižnici" vaše pisanje okarakterisali kao pripadnost bilo kojoj političkoj opciji i tako vas označili kao politikanta te vas "razapeli" u javnosti.
  • Dok ste na terenu i u konataktu sa strankama budite profesionalni i nemojte dozvoliti da budete isprovocirani i tako sebi napravite problem a od strane provokatora budete prikazani, kako vi tako i cela policija Republike Srbije kao nasilna i neprofesionalna.
  • Ukoliko niste sigurni šta da preduzmete od mera i radnji, konsultujte se sa neposrednim rukovodicima.
  • Budite mudri, sačuvajte sebe i budite odgovorni prema vašim porodicama, ne nasedajte na slatkorečivost političkih komesara, da ne bi ugrozili egzistenciju vama i vašim porodicama nepromišljenim gestom ili lakovernošću.

Da zaključimo, Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i Direktor policije Vladimir Rebić jesu ličnosti koje su sprovele jednu od najuspešnijih reformi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije do sada i iza kojih stoje odlični rezultati rada.

Na kraju, možete sami zaključiti na osnovu gore navedenog kome i zašto oni smetaju?! - navodi Glavni odbor SPU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
tamara dragic

13.12.2019 18:30

Pa kome smetaju ljudi koji odlicno rade svoj posao...rezultati sve govore, podrska za vrh policije.