Novi detalji lažne afere: Sekretarica iznosila tajne države iz Krušika

Autor:

Vesti

11.12.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmotava se klupko oko montirane afere "Krušik"! Isplivali su novi detalji istrage u vezi sa iznošenjem državnih tajni iz valjevske fabrike namenske industrije, koje su nanele ogromnu štetu državi i dosadašnje informacije ukazuju da su tajne curile uz pomoć sekretarice Sanje Selaković.

RepublikaFoto: youtube.com/ Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije
Krušik

Sumnja se da je ona kao sekretarica Miljane Obradović, nekadašnje direktorke Krušika i majke lažnog zbunjivača Aleksandra Obradovića, zloupotrebila položaj i poverljive poslovno-finansijske informacije prikupljala i prenosila Obradoviću, koji ih je kasnije predao bugarskoj novinarki, posle čega je ova objavila tekst.

- Ono što je takođe utvrđeno dosadašnjom istragom jeste da je jedan deo informacija iz fabrike namenske industrije dospeo i do ljudi iz kriminalnog miljea, i to preko njenog dečka V. S., koji je dobro poznat valjevskoj policiji. Sve ove informacije predate su nadležnim organima koji će odlučiti da li će protiv sekretarice biti pokrenut postupak - otkriva naš izvor.

 

Laž oko Ukrajine

U nizu montiranih afera "Krušik" je optužen i da je prodavao mine Ukrajincima koje su ubijale ruske vojnike i decu. Međutim, istraga je pokazala da je mine iz valjevske fabrike kupovao Crnogorac, dok je dokumentacija pokazala da nijedna ukrajinska firma nije imala nikakvog kontakta sa Krušikom.

Zloupotreba položaja

Sanja je, navodi naš izvor, imala pristup poverljivim dokumentima kompanije, ali i strogo čuvanim državnim tajnama vezanim za valjevsku fabriku. Ona je, osim iznošenja podataka Obradoviću, nanela nesagledivu štetu fabrici i državi odavanjem informacija ljudima iz kriminogene sredine. Poverljive informacije dečko Selakovićeve je dostavljao G. N., nekadašnjem bliskom saradniku klana Darka Šarića, koji je privržen i kriminalcu M. L., protiv koga se vodi postupak u Specijalnom sudu u Beogradu za više teških kriminalnih dela.

Montirane afere

Montirane afere započele su kada je Aleksandar Obradović, lažni uzbunjivač iz Krušika, završio u kućnom pritvoru zbog odavanja poslovnih tajni.

RepublikaFoto: www.krusik.rs/printscreen

Za njegovu slobodu bore se Dragan Ðilas, predsednik SZS, i Marinika Tepić, koja na društvenim mrežama iznosi navodne dokaze o njegovoj nevinosti. U dosadašnjoj istrazi utvrđeno je da je uzbunjivač, preko majke Milijane Obradović, koja je iz Krušika prešla u konkurentsku firmu, poverljive podatke davao i Petru Crnogorcu, njenom direktoru.

Selakovićeva se u HK Krušik zaposlila 2011. kao sekretarica direktora pogona, ali posle sukoba s njim prelazi na mesto sekretarice Miljane Obradović, koja je u tom trenutku bila na poziciji finansijskog direktora valjevske fabrike. Po odlasku Obradovićeve iz Krušika Sanja, koja ima završenu Srednju poljoprivrednu školu treći stepen, ostala je da bude sekretarica kod jednog visoko pozicioniranog direktora, pa je i dalje imala uvid u poverljiva dokumenta valjevske fabrike.

Oštećena i država

Zbog lažne afere "Krušik" srpska namenska industrija, ali i cela Srbija, izgubila je poslove vredne 80 miliona dolara, o čemu je pisao Srpski telegraf. Međutim, ne trpi štetu samo Krušik, već i druge firme koje sarađuju s ovom fabrikom, pa je tako bez posla ostalo i više od 120 radnika Fabrike EDePro. Podsetimo, lažni uzbunjivač Aleksandar Obradović uhapšen je 18. septembra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nemanja

18.12.2019 13:35

Jel se zna razlog zasto je Obrafovic uhapsen?