Milićević: Upadom u Skupštinu Srbije se ne dolazi na vlast

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.12.2019

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević izjavio je danas da se do vlasti ne dolazi tako što se upada u zgradu Skupštine Srbije, Predsedništva ili blokadom javnog servisa i ocenio da manjak ideja i nedostatak političke moći dovodi do najprimitivnijeg ponašanja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Đorđe Milićević

Milićević je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je jedan deo opozicije po ko zna koji put jasno stavio do znanja šta je njihov konačan cilj, a to je da upadom u institucije i uz gaženje demokratskih postulata dođu na vlast.

On je ocenio da je vrlo "interesantna" konstatacija lidera Dveri Boška Obradovića da su oni u subotu "kucali" na vrata skupštine s obzirom da se može čuti šta je sve izgovarano tokom tog "kucanja".

Milićević je ocenio da Obradović i oni koji su bili sa njim nisu imali nijedan razlog da nasrnu na skupštinsko obezbeđenje.

- Da su nas (deo opozicije) pozvali i saopštili da konačno žele da se vrate u poslaničke klupe da obavljaju svoj posao i da čujemo šta je njihov program mi bismo se odazvali i vodili dijalog, jer je to jedini put da dođemo do demokratskih rešenja - rekao je funkcioner SPS.

Kako je dodao, delu opozicije i dalje ne pada na pamet da se vrate u skupštinske klupe i da se na demokratski način bore za interese građana.

- Snaga sile nikada nije mogla da nađačaca snagu argumenata. Rušilacki porivi jednog dela opozicije neće imati epilog kakav oni žele i očkeuju - ocenio je Milićević i dodao da je reč o gubintičkim potezima.

Istakao je da takvo ponašanje nije politika već nasilje.

- Budite opozicija, bojkotujte parlament, ali činite to u skladu sa Poslovnikom o radu. Kritikujte vlast, ali nemojte biti opozicija svojoj drzavi i građanima - poručio je Milićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
goran

09.12.2019 19:26

Na vlast se dolazi samo izborima. Upadom u Skupštinu Srbije se ne dolazi na vlast.