Vučić i Stefanović osnažili bezbednosni sistem Srbije

Autor:

Vesti

07.12.2019

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska Liga podržava jačenje Vojske Srbije i naurožavanje novim sistemima odbrane , nastojaće da u skladu sa mogućnostima zemlje uvek podrži takva nastojanja, radi zaštite nacionalne bezbednosti i vitalnih nacionalnih interesa naše zemlje. Zasluge ja jačanje bezbednosnog sistema Srbije pripadaju pre svega predsedniku Vučiću, a i koordinatori svih srpskih službi bezbednosti ministru Stefanoviću -izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

Na aerodromu ,"Pukovnik Milenko Pavlović" prikazani su najnoviji helihopteri Vojske Srbije Mi-35, H-145M i Mi-17. Ovo pokazuje da Srbija ima odličnu saradnju sa Ruskom Federacijom kada je u pitanju nabavka savremene vojne tehnike. Najnovije pojačanje su četri nova helihoptera Mi-35 koju je Srbija kupila od Rusije. Njih karakteriše savršenija struktura koja se dobila upotrebom specijalnih kompozitnih materijala. Ovakav helihopter pored vatrene podrške trupama na zemlji, služi i za specijalne desante.

U oktobru su stigla i tri nova ruska helihoptera MI-17-V5 za RV i PVO Vojske Srbije, tako da je našoj zemlji isporučeno ukopno pet vojno-transportnih helihoptera. Kapacitet mu je 36 putnika ili 24 padobranaca ili 12 ranjenika. 

Kada je reč o erbasovim helihopterima H1451 45 M, u Srbiji je stiglo sedam letelica, koji će biti namenjeni RV i Pvo Vojske Srbije ( 5 helihoptera ) i Helihopterskoj jedinici MUP-a ( 4 helihoptera ). Ovaj helihopter je opremljen termovizijskim kamerama visoke rezolucije. Što ga čini izuzetnim za patroliranje, izviđanje iz vazduha kao i zadacima traganja i spasavanja.

Srbija treba jaka vojska u skladu sa njenim značajem u regionu. Sam trend naružavanja prati sve svetske trendove, Srbija se ne nauružava za rat već za mir jer što ste vojno jači vaša zemlja je stabilnija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zara

07.12.2019 18:55

Za njima se vide samo rezultati.

Sonic

07.12.2019 19:27

To je jasno sa svim ovim avionima i helikopterima koje su stigle u nasu zemlju.