Srpska lista o izjavi albanskog ministra Cakaja

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.12.2019

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista kritikovala je u današnjem seopštenju za medije albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja koji je uporedio predsednika Aleksandra Vučića s ministrom propagande nacističke Nemačke Jozefom Gebelsom zbog toga što je Vučić rekao da su navodi o zločinu nad civilima u Račku izmišljeni.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ/Srpska lista
SL

- Gospodin Gent Cakaj, prvi državljanin Srbije na ministarskoj funkciji u Republici Albaniji, ''pobrkao je lončiće'' optuživši predsednika Vučića za iskrivljavanje istine - navodi SL u saopštenju te podseća albanskog ministra da su "njegovi sunarodnici bili članovi zloglasne es-es divizije ''Skenderbeg'', dok su Srbi sa nacistima bili zakleti neprijatelki''.

Srbi su i danas odlučno odani tradicijama antifašizma, navodi SL uz poruku da i revolt zbog presude Ivanu Todosijeviću ima upravo antifašističku dimenziju. - Dižući glas u odbranu našeg kolege Todosijevića i njegovog prava da govori istinu suprotstavljamo se upravo društvenoj klimi i sudskoj praksi koja kao da je vremeplovom dopremljena iz 30-ih godina prošlog veka - navodi predstavnici Srpske liste i poručuje da su zahvalni Vučiću zbog toga što je "u ime pravde i istine još jednom nepokolebljivo stao u odbranu prava srpskog naroda na KiM". osovu i Metohiji.

Cakaj je na svom Tviter nalogu napisao da je "Gebels Miloševićeve propagande sada postao prvak u negiranju, omalovažavanju i trivijalizaciji ratnih zločina".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading