Vulin: Vojska će imati VEĆE PLATE NEGO IKAD!

Autor: Tanjug

Vesti

26.09.2017

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će sa najavljenim povećanjem plate u Vojsci Srbije biti veće nego ikada, ali da se radi i na rešavanju stambenog pitanja vojnika.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Srpske vojnike očkuje poboljšanje životnog standarda 

- Naravno da su plate nedovoljne, ali činjenica je da rastu i sa povećanjem koje se očekuje biće sigurno veće nego što su ih ikada imali - rekao je ministar gostujući na RTS.

Očekuje da će to povećanje biti do kraja godine, kada je u dogovoru sa MMF-om planirano povećanje plata za zaposlene u javnom sektoru.

- Smatram da za pripadnike struktura bezbednosti treba rešavati uvek zajedno i pitanje plata, ali i stambeno pitanje. Vojska, policija, BIA trebale bi da imaju veće plate nego što su ikada imali - dodao je on.

I do 30.000 stanova

Kako kaže, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta, formirana je komisija i očekuje da će se brzo izaći sa konkretnim predlozima za rešavanje stambenog pitanja za sve strukture bezbednosti, te da očekuje da će to biti i do 30.000 stanova.


- Imamo i veliko ulaganje u opremu, oružje. Neutralnost je skupa, sve morate sami da platite, niko vam ne pomaže - naglasio je ministar.
RepublikaFoto: pixabay.com
Gradiće se punom parom

Saradnja i neutralnost

Govoreći o saradnji sa NATO i Rusijom, on je rekao da će Srbija ubuduće zadržati vojnu neutralnost i da će se primenjivati recipročne mere.

- U onoj meri u kojoj se prihvataju naši oficiri u toj meri i mi prihvatamo druge oficire. Nadamo se da će toga biti više i u Ruskoj Federaciji i u NATO - rekao je Vulin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading