DOKAZ DA IMA PRAVDE? Nemci najavili da mogu biti osuđeni i članovi aktuelne kosovske vlade

Autor: Tanjug

Vesti

05.12.2019

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član nemačke delegacije koja je boravila u poseti Specijalnom sudu za zločine bivše OVK u Hagu, Jirgen Braund izjavio je da pred tim sudom mogu biti osuđeni i članovi aktuelne kosovske vlade, ali nije precizirao na koga misli, prenosi Ljajmi.

- Važno je reći da Sud želi da sprovede pravdu prema počiniocima ratnih zločina dok su bili u OVK. U budućnosti, clanovi aktuelne vlade na Kosovu takođe mogu biti osuđeni - rekao je Braund.

Nemački zvaničnici koji su juče posetili Specijalna veća suda u Hagu pripadaju nemačkoj Komisiji za ljudska prava i humanitarnu pomoć, prenosi Kosovo onlajn.


U haškom sudu primila ih je predsednica suda Ekaterina Trendafilova koja je rekla da je zahvalna na pomoći Nemačke toj instituciji. Navela je da će Specijalni sud biti nezavisan, da će sprovoditi poštena, nepristrasna i bezbedna suđenja.

Istovremeno, optužnice se potvrđuju i njihov broj se povećava, podseća Ljajmi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading