SUĐENJE DECENIJE! Jelena Milić protiv Šešelja: Održano ročište po tužbi za povredu ugleda i časti

Autor: Tanjug

Vesti

05.12.2019

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Prvom osnovnom sudu danas je održano pripremno ročište po tužbi predsednice Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelene Milić protiv predsednika SRS Vojislava Šešelja zbog povrede ugleda i časti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/R. PRELIĆ
Jelena Milić i Vojislav Šešelj

Danas su predlagani dokazi za izvođenje tokom postupka, a Šešelj je najavio da će podneti protivtužbu, nalazeći kao osnov za to izjavu Jelene Milić povodom njegovog susreta s predsednikom ruske Dume Dmitrijem Rogozinom, pre tri godine, saopšteno je iz SRS.

Milić je podnela tužbu jer je, kako je naveo njen advokat, Šešelj nju uvredio lično, te dodao da nije reč o "političkoj diskvalifikaciji".
 

Šešelj je, sa druge strane, naveo da Jelenu Milić nije uvredio kao ženu, već joj se obratio kao javnoj ličnosti, nazivajući je "glavnim NATO lobistom i njihovim slugom", navodi se u saopštenju.


Milić je, međutim, Šešelja tužila zbog njegove knjige, koju je promovisao na televiziji s nacionalnom frekvencijom, pod naslovom "Jelena Milić NATO p......a".

Naredno ročište zakazano je za 24. april iduće godine, kada će početi izvođenje dokaza i biće saslušani i podnosilac tužbe i tuženi - Milić i Šešelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading