Srpska liga: Podržavamo inicijativu PUPS-a i Saveza penzionera Srbije

Autor:

Vesti

05.12.2019

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska liga (SL) podržava stav Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), da je veoma bitno da se utvrdi odnos prosečne penzije prema prosečnoj zaradi, i da prosečna penzija ne bi smela da bude niža od polovine prosečne plate u Srbiji – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige.

RepublikaFoto: youtube.com/Srpska liga
Aleksandar Đurđev

Od ključnog značaja za efikasno usklađivanje odnosa plata i penzija jeste konsenzus svih penzionerskih udruženja u Srbiji, kao i zajednička inicijativa PUPS-a i Saveza penzionera Srbije da se predloži izmena postojećeg Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kako bi se precizirala formula za određivanje odnosa penzija i plata – kaže Đurđev.

Srpska liga deli mišljenje penzionerskih udruženja da je neophodno uputiti predlog nadležnim institucijama da se, bez ugrožavanja makrofinansijske stabilnosti države, razmatraju mogućnosti povraćaja umanjenih penzija, uz prethodno utvrđivanje parametara, poput broja penzionera kojima je izvršeno umanjenje i iznosa duga koji se odnose na svakog penzionera pojedinačno – zaključuje Đurđev.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojvoda

05.12.2019 18:18

Opet penzioneri gube. Umesto 80% nude penzionerima samo 50%.