Vulin skresao Plenkoviću u lice: Ponovljene laži ne postaju istina!

Autor: Tanjug

Vesti

04.12.2019

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da ponovljena laž o agresiji na Hrvatsku neće postati istina, koliko god puta je ponovio hrvatski premijer Andrej Plenković.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

- Kada je već počeo da nabraja žrtve i posledice građanskog rata u Hrvatskoj, Plenković je baš mogao da pomene i da je iz Hrvatske proterano blizu 500.000 Srba državljana Hrvatske, da ih je samo u zločinackoj akciji Oluja proterano 250.000, a da je tokom građanskog rata ubijeno više hiljada Srba - rekao je Vulin povodom izjave Plenkovića na samitu NATO u Londonu da se Hrvatska seća kako je to ne biti članica Alijanse, a biti žrtva agresije i politike Miloševića zbog koje je Hrvatska pretrpela velike žrtve.

Srpski ministar odbrane je u izjavi za javnost naveo da bi Plenković, ako već pravi račun o ratnoj šteti, mogao da izračuna koliko vrede desetine hiljada zapaljenih i opljačkanih srpskih kuća po selima, kao i stanova u gradovima otetih od Srba.

 

 

Plenković je, ukazuje Vulin, propustio da pomene penzije koje su uskraćene Srbima, godine izbrisanog radnog staža, deonice društvenih preduzeća koja su privatizovana bez učešća proteranih Srba, državljana Hrvatske.

- Ponovljena laž o agresiji na Hrvatsku neće postati istina, ma koliko god puta da je Plenković ponovi - izjavio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading