Mirović odgovorio lideru LSV na prozivke oko zgrade RTV: Mogao je i Čanak da završi radove za 16 godina učestovanja u vlasti

Autor: Tanjug

Vesti

03.12.2019

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokrajinske vlade Ighor Mirović odgovorio je danas na "prozivku" Nenada Čanka zbog "lažnog" otvaranja zgrade RTV, poručivši lideru LSV da tu istu zgradu nije mogao da izgradi za 16 godina koliko je od 2000 do 2016. učestvovao u vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Igor Mirović

- Razumljivo je što nije mogao da prione na taj posao jer građevinski radnici svoju smenu počinju u sedam ujutru, a u drugoj smeni, u kojoj radi Nenad Čanak, obično već završavaju poslove - naveo je Mirović u saopštenju koje je medijima prosleđeno iz Pokrajinske vlade.

Podsetio je lidera LSV da je u toku nabavka i isporuka najsavremenije televizijske opreme vredne 536 miliona dinara, da će ona tokom decembra, januara i februara stizati u novoizgrađeni objekat RTV, te primeio da će i to Čanka verovatno posebno zabrinuti, "jer će još jednom pokazati njegovu nesposobnost da brine o Vojvodini i njenim institucijama".

Mirović je napomenuo da zgrada RTV nije svečano otvorena i nije počela s radom 25. novembra, kako navodi Čanak, već je samo ozvaničen završetak radova, te dodao da će se svečanost otvaranja dogoditi tokom 2020. godine, kada bude završena nabavka nameštaja i presele se svi zaposleni.

 

 

- Siguran sam da će Nenad Čanak prema novoj zgradi i novoj opremi imati mnogo više obzira nego prema postojećoj, iz koje se još emituje program i u kojoj je, svojim agresivnim i bezobzirnim ponašanjem, lomio table i vređao zaposlene - zaključio je Mirović.

Nenad Čanak je ranije danas kritikovao Mirovića zbog toga što je svečano otvorio zgradu koja nije useljena, opremljena i spremna za rad, ocenivši da je svečano otvaranje upriličeno samo zbog političke promocije.

Nazvao je novu zgradu Mirovićevim Potemkinovim selom, podsetivši da je zgrada RTV srušena pre 20 godina upravo zahvaljujuci politici čiji je Mirović bio promoter, pa je njegova obaveza, kaže, da je obnovi i otvori .

- Bilo bi časno da je to uradio ćutke, bez velike pompe. Umesto svega toga, Mirović je napravio lažno otvaranje. I to na dan falsifikovanog prisajedinjenja - zaključio je Čanak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading