Marković: Konstruišu afere, a nemaju dokaze

Autor: Tanjug

Vesti

03.12.2019

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković odbacio je danas navode Marinike Tepić o umešanosti državnog vrha u trgovinu oružjem, rekavši da funkcionerka Stranke slobode i pravde nema nijedan dokaz za tvrdnje koje iznosi i da joj je želja da nanese političku štetu Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci.

RepublikaFoto: Lična arhiva
Aleksandar Marković

Marković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su "po ko zna koji put slušali teorije zavere" koje se, kaže, svode na puko prepričacavanje tekstova Milovana Brkića u Tabloidu.

- Nema ergumenata, nema činjenica, ni zdrave logike, a kamoli dokaza. Ima puke želje da se po svaku cenu nanese politička šteta SNS i Aleksandru Vučiću. To ste videli i pre nekoliko dana na primeru funkcionera Narodne stranke Miroslava Aleksića, koji je priznao u razgovoru sa novinarkom da nema dokaze za svoje tvrdnje - rekao je Marković.

Funkcioner SNS kaže da je tako i sa ostalim aferama iz "Ðilasovog društva".

- Jedini problem je što nemaju dokaze, a ako ih i imaju neka idu u tužilaštvo i neka se obrate nadležnim organima i podnesu prijave - poručio je Marković.

On je pitao tužilaštvo dokle se stiglo sa slučajem u kojem su, kaže, hapšeni direktor Dajrekt medije i nekoliko zaposlenih u marketing RTS, kao i kakva je uloga Dragana Ðilasa u tome.

Marković je želeo da zna na koji način je Ðilas prihodovao 619 miliona evra u vreme kada je bio na vlasti, kako je stekao bogatstvo od 105 miliona evra, od toga samo u nekretninama 25 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

- Apelujem da se istraži period dok je bio gradonacelnik Beograda, jer je to vreme bilo obeleženo aferama poput rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, ugradnje podzemih kontejnera, nabavke tramvaja. Ceo njegov mandat je bio velika afera. To su odgovori na pitanja koja treba da dobijemo - rekao je Marković.

Smatra da se, zbog takvih pitanja na koja javnost još nije dobila odgovor, svakodnevno pojavljuju afere koje, kako kaže, služe da se prikriju "njihovi lopovluci".

Na pitanje o Slobodanu Tešiću za koga Tepićeva tvrdi da je član Glavnog odbora SNS i da je donirao dva traktora u ime Aleksandra Vučića, pa nakon toga dobio posao sa izvozom oružja, Marković je rekao da glavni odbor SNS ima 700 članova i da ne zna o kome se radi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading