Srpska liga: Intenziviranje saradnje sa Rusijom pozitivno za Srbiju

Autor: Republika

Vesti

29.11.2019

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se saradnja između Srbije i Rusije sve više proširuje, jača i unapređuje potvrđuje i novi najavljeni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina koji će se održati 4. decembra u Sočiju – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL), dodajući da je pozitivno za našu zemlju što se inteziviraju bilateralni odnosi sa bratskom Rusijom, u trenutku kada se borimo za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić i Putin

- Svemu tome ide u prilog i današnji susret zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandra Gruška i predsednika Vučića, koji takođe ima diplomatsku težinu za srpsko-ruske odnose – kaže Đurđev, ističući da je učestalost sastanaka srpskih i ruskih visokih zvaničnika, samo u ovoj godini, pokazala da Srbiju i Rusiju povezuju prijateljske veze, ali i zajednički cilj da poboljšamo političku, privrednu, vojnu, kulturnu i svaku drugu vrstu saradnje, bez obzira na stalne pritiske zapadnih zemalja, odnosno Vašingtona i Brisela koji, po svaku cenu, žele da nas distanciraju od Ruske Federacije koji je najveći i najiskreniji zaštitnik srpskih državnih i nacionalnih interesa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading