POBEDA! Srpski telegraf sprečio da ulica dobije ime po ustaši

Autor:

Vesti

27.11.2019

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle pisanja Srpskog telegrafa reagovao je grad Beograd i prestonica Srbije ipak neće imati ulicu nazvanu po ustaši Emilu Perški.

RepublikaFoto: wikimedia.org/ST/D. KADIĆ
Ulica ipak neće nositi ime po ustaši Emilu Perški

Naš list ukazao je na skandaloznu činjenicu da bi Ulica Stevana Filipovića u Železniku trebalo da ponese ime po osvedočenom simpatizeru NDH, kog su 1945. u Zagrebu ubili komunisti (ulicu je trebalo da dobije kao fudbalski reprezentativac Jugoslavije između dva rata).

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Kako stoji u dopisu koji nam je poslao grad, nakon našeg pisanja, ali i interesovanja građana, zajedno sa Ministarstvom lokalne uprave i državne samouprave, koje je prethodno dalo saglasnost na imenovanje ulice po Perški, ustanovljeno je da je došlo do propusta, odnosno da su naknadnom proverom biografskih podataka za predloženi naziv ulice utvrdili da je predloženi naziv u suprotnosti sa odredbama člana 94 Zakona o lokalnoj samoupravi.

U skladu sa tim, ušlo se u proceduru za hitnu izmenu naziva ulice na narednoj sednici Skupštine grada.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading