Ambasador Zarić: Spasilački tim MUP-a Srbije stigao u Tumane!

Autor: b92.net, Republika

Vesti

27.11.2019

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Albaniji Miroljub Zarić izjavio je jutros da je u tu državu stigao spasilački tima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije kako bi pomogao u otklanjanju posledica zemljotresa.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Miroljub Zarić

- Oni su stigli u Tumane oko 3.30 časova jutros i prema informacijama koje smo dobili od vodje tima, raspoređeni su u blizini šatorskog naselja - rekao je Zarić za Radio televiziju Srbije.

On je rekao da je u toku vanredna sednica Vlade Albanije i da je premijer Edi Rama "ocenio, a to je i naš utisak, da su albanska država i sve njeni institucije preduzeli sve što je u njihovoj mogućnosti da saniraju posledice katastrofe u što kraćem periodu".

Prema rečima Zarića, albanski građani su ispoljili veliku solidarnost da kao volonteri i na druge način pomognu svojim stradalim sugrađanima.

Najnovije informacije govore o 25 žrtava i više od 650 povređenih ljudi, od toga je 200 zatražilo pomoć u Tirani. Povrede su uglavnom od rušenja zidova, krovova, ali nema ljudskih žrtava u samoj Tirani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading