ISPOVEST DVOJICE ŠEŠELJA: Pištolji su nam u krvi

Autor:

Vesti

25.09.2017

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nikog ne treba da čudi što volim oružje, pa ja sam rođen dok mi je otac bio u zatvoru". Ovako Nikola, najstariji od četvorice sinova lidera SRS Vojislava Šešelja, objašnjava incident u kojem ga je u petak po podne policija privela zbog posedovanja pištolja. U zajedničkoj ispovesti oca i sina za Srpski telegraf prvi čovek radikala u odbranu svog naslednika dodaje i da im je strast prema oružju porodična tradicija.

RepublikaFoto: Tanjug
Lider SRS: Moji sinovi nisu imali lak život pored oca, koji je višegodišnji zatvorenik

Nikola je priveden, pa pušten, a za naš list opisuje kako se sve zbilo.

- Sve se to dogodilo u batajničkom kafiću "Mali princ". Nije bilo ništa strašno, priveli su me i saslušavali nekoliko sati, posle čega sam pušten. Nije bilo nikakvih ekscesa ni mog opiranja, policija mi je prišla i priveli su me. Zbog istrage ne mogu previše da pričam, ali ostaje da vidimo da li će biti pokrenut postupak. Čeka me i davanje izjave tužiocu - priča Nikola Šešelj, koji je na čelu Opštinskog odbora SRS na Novom Beogradu i član je Opštinskog veća te lokalne samouprave, na čijem je čelu Aleksandar Šapić.

Lider SRS: Moji sinovi nisu imali lak život pored oca, koji je bio višegodišnji zatvorenik

IMALI STRAHOVE

Konstatujemo da im je nošenje oružja u krvi i od obojice dobijamo odgovor da je to porodična tradicija.

- Ja sam na Tviteru napisao da dete voli igračke i mora nečim da se igra, time sam sve rekao - kaže Vojislav.

Na našu opasku da pištolj ne može da služi kao igračka, stariji Šešelj kaže:

- Znate, moji sinovi nisu imali lak život pored oca, koji je bio višegodišnji zatvorenik. Ova trojica mlađih su najviše osetili mojih 12 godina boravka u Hagu. Imali su strah kao deca, ali sada su ponosni.

Nikola se ubacuje kako je rođen dok je otac bio u zatvoru i da su ga još kao bebu dovodili da bi ga tata video.

Vojislav Šešelj nam objašnjava i da je mlađi sin Aleksandar, inače novopečeni poslanik SRS u Skupštini Srbije, tek što je prohodao, imao prvi susret sa ocem u zatvorskoj ćeliji.

- Upućeni su odmalena na moju borbu protiv raznih struktura sa vlasti i na to su navikli, pa su navikli, eto, i na oružje.

Nikola potvrđuje očeve reči:

- Baš tako se, ukratko, može objasniti moja sklonost da imam pištolj uz sebe.

JADRANKINA ZASLUGA

Vojislav Šešelj ističe i da su on i supruga sinove vaspitali da budu primerni ljudi.

- Oni i jesu takvi, primerni. Jadranka i ja smo se trudili da ih vaspitamo kako treba. Nijedan od četvorice sinova nikada nije povezivan sa kriminalom ili drogom i to je ono što smo im uvek govorili. A pištolj je druga stvar...

Šešelj senior ponosan je na svu četvoricu sinova, posebno, kaže, zato što su svi krenuli njegovim pravničkim putem.

- Nikola je završio privatni pravni fakultet, ostala trojica su na državnom. Aleksandar je pred diplomiranjem, Mihailo studira, Vladimir je brucoš. Nikad se nisam mešao u njihov izbor šta će biti po profesiji, ali tako se desilo da svi nastave mojim putem - zaključuje Vojislav Šešelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading