Bahato! Šeik iz Sopota živi u hacijendi od 2 miliona evra

Autor:

Vesti

26.11.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko bi neko neupućen zalutao u selo Nemenikuće, nadomak Sopota, verovatno bi pomislio da je na Beverli Hilsu. I, sudeći po onom što se tamo može videti, ne bi mnogo pogrešio. A najzaslužniji za ovakvu transformaciju do pre nekoliko godina skromnog sela, šezdesetak kilometara od Beograda, svakako je bivši direktor "Koridora Srbije" Dmitar Đurović.

RepublikaFoto: youtube.com/RT Caribrod
Dmitar Đurović

Tajkun (a bivši direktor državnog preduzeća) čija se imovina prostire po celoj Srbiji, ali i na grčkoj obali, u Nemenikućama je sagradio vilu (meštani je nazivaju hacijendom, jasno je zašto) vrednu najmanje 2.000.000 evra.

A u hacijendi nema čega nema. Kako su novinari Srpskog telegrafa saznali od žitelja Nemenikuća, onih retkih koji su imali priliku da uđu u unutrašnjost Đurovićevog kompleksa, on je samo u ogradu koja vilu štiti od neželjenih posetilaca (i pogleda) uložio oko 120.000 evra.

- Unutra je sve kao u najluksuznijem hotelu. Zamislite samo da je od kuće do ogromne prostorije u kojoj su fiskulturna sala, teniski teren, bazen, sauna, džakuzi i svašta drugo izgrađen takozvani topli tunel, pa se ne smrzavaju oni koji prelaze tu putanju - priča za naš list jedan od Đurovićevih komšija, moleći, naravno, da mu ne pominjemo ime jer "nisu tu čista posla".

Deo luksuza u vili

- Ograda od 120.000 evra

- Bazen

- Sportska dvorana

- Teniski teren

- Sauna, džakuzi

- Topli tunel od kuće do bazena

- Mini zoološki vrt u kom su lama, kamila

Naš sagovornik, koji iz dana u dan vidi kako se u hacijendi živi, šta se sve u njoj gradi, kakav je nameštaj i koliko je para tu potrošeno, pita se (s punim pravom, rekli bismo) odakle jednom bivšem direktoru javnog preduzeća toliki novac. - Hiljadu godina da je radio za direktorsku platu, ne bi skupio ni deseti deo onoga što je u ovaj objekat uloženo. Neko bi to morao da proveri i ispita - priča ovaj meštanin.

Samo ograda koštala 120.000 evra, a unutrašnjost vile opremljena je kao u najluksuznijim hotelima

Đurović, očigledno, voli i egzotiku. Tako se unutar velelepnog zdanja, kako saznaje Srpski telegraf, šetkaju lama i kamila, a biće i još životinjskih prinova. Bivši direktor "Koridora", naime, napravio je za svoju dušu i mali zoološki vrt, kojim ne propušta priliku da se pohvali prijateljima.

Komšija: Hiljadu godina da je radio za direktorsku platu ne bi skupio ni deseti deo onoga što je ovde uložio

Za ljude koji poznaju Đurovića sve ovo i nije neko iznenađenje. Jer, koliko god da je potrošio na hacijendu kod Sopota, mnogo je više novca dao gradeći petospratnicu na Vračaru, tik do Hrama Svetog Save. Podsetimo, radi se o zdanju celom od stakla, sa devet ogromnih stanova, četiri celine poslovnog prostora i gotovo 30 garaža. Sveukupno, vrednost od tričavih 30 miliona evra. Prema zvaničnim podacima katastra, koje su mediji objavljivali, vlasnici parcele, stanova i lokala su članovi porodice Đurović.

Deo imovine Đurovića

VRAČAR

U srcu Beograda, tik do Hrama Svetog Save, porodica Đurović podigla je velelepnu petospratnicu. O toj građevini dosta se pisalo u medijima jer je procenjeno da vredi "tričavih" 30.000.000 evra

RAKOVICA

Đurović je postao poznat kao kralj Rakovice jer je u tom delu Beograda imao veći broj objekata. Svojevremeno su novinari pronašli najmanje dve zgrade iza čije izgradnje je stajao Đurović, ali ne treba sumnjati da je broj veći

SOPOT

U selu Nemenikuće sebi izgradio raskošan objekat. Zdanje najviše podseća na meksičke hacijende

KOPAONIK

On i članovi porodice poseduju bogato opremljene apartmane na Kopaoniku

GRČKA

Nedaleko od Atine kupio i preuredio zemljište i kuću. Izgradio luksuzan objekat

Srpski telegraf poslao je protekle sedmice pitanja Dmitru Đuroviću. Odgovore, međutim, nismo dobili.

Podsetimo, Đurović je od 2012. do 2016. godine bio direktor "Koridora Srbije", preduzeća koje je bilo nadležno za gradnju najvažnijih putnih pravaca kroz našu zemlju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading