KURTI SANJA VELIKU ALBANIJU: Provokator organizuje marš za nacionalno ujedinjenje u Tirani

Autor: Tanjug

Vesti

23.11.2019

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar Pokreta kosovskih Albanaca Samoopredeljenje organizavoće u Tirani, na 107. godišnjicu nezavisnosti Albanije, 28. novembra, marš za nacionalno ujedinjenje, piše prištinska Koha.

RepublikaFoto: youtube.com/Kallxo.com
Aljbin Kurti

Kako prenosi Kosovo onlajn, ta partija traži ukidanje poreza između Kosova i Albanije na putu ka carinskoj uniji, odnosno stvaranja zajedničkog tržišta.

Samoopredeljenje iz se protivi inicijativi za stvaranje “mini-Šengena” između Srbije, Severne Makedonije i Albanije, koju vidi kao pokriće za ranije neuspehe sporazuma između Kosova i Albanije, ali i između Prištine i Beograda.

Direktor Centra Samoopredeljenja u Tirani Boiken Abazi u intervjuu za Kosovapreš kaže da će u Tirani 28. novembra biti organizovan miran marš, ocenivši da "nacionalno pitanje nije samo pitanje simbola, već je zajednicki projekat koji objedinjuje i ujedinjuje naciju".

On nije potvrdio da li će na celu marša biti lider Samoopredeljenje i kandidat za novog kosovskog premijera Aljbin Kurti, dodaje Kosovo onlajn.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading