SPU: Propao pokušaj diskreditacije ministarstva unutašnjih poslova

Autor:

Vesti

21.11.2019

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska policijska unija oglasila se danas povodom sve učestalijih napada na Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i na ministra Nebojšu Stefanovića.

Foto: Srpskapolicijskaunija.rs

Glavni odbor SPU oglasio se saopštenjem u kome ukazuju na metode manipulisanja širokim masama, pitajući se zašto odjednom nastupa ovakav orkestrirani napad.

Saopštenje Srpske policije unije prenosimo u celosti

"Manipulisanje širokim narodnim masama obično započinje kratkim pozivom na određeno delovanje. 

Ukoliko se seme propagande uspešno poseje i javnost organizuje u masu, na scenu stupa propagator. 

Propagator se obraća širokim narodnim masama, iako su one podeljene u više kategorija, dok se manipulator obraća samo određenom delu ljudi koji te mase sačinjavaju.

U vanrednim situacijama, manipulator može koristiti masovne medije kako bi se narodnim masama obratio uživo, slično kao na mitingu, pisanim saopštenjima i na drugi način. 

Ovim metodama se očigledno koriste opozicioni prvaci, kako bi diskreditovali Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, ministra Nebojšu Stefanovića i sve one koji ga čine. 

U našoj zemlji, čini se da funkciju propagatora obavlja gospodin Dragan Đilas, sa ciljem blaćenja ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i zastrašivanja svih onih koji ne misle kao on a deo su ministarstva. 

Događaj od pre nekoliko godina gde je dotični saobraćajnom policajcu Dejanu Steviću pretio da će izgubiti posao zato što odbija da postupi mimo zakona, zatim pretnje ukidanjem Žandarmerije ukoliko njihova politička opcija dođe na vlast, a da pritom ne iznesu objektivne razloge zašto žele ukidanje ove elitne jedinice, samo je pokazatelj njegove bahatosti i demonstriranja sile.

Opozicionar gospodin Boško Obradović je očigledno zadužen za manipulaciju stanovništvom koja se ogleda u širenju neistina i spinovanju informacija. 

Poznata mu je i upotreba sile i pružanje otpora nad izvršnom vlašću, gde možemo navesti kao primer ovogodišnji nasilan upad u zgradu Radio televizije Srbije, što je samo jedan pokazatelj o kakvoj se nasilnoj individui radi. 

Izuzetno, Obradović navodi u svojim saopštenjima niz neistina sa ciljem diskreditacije pojedinih organizacionih jedinica unutar Ministarstva unutrašnjih poslova i to: Upravu kriminalističke policije (UKP) u čijem je sklopu Služba za specijalne istražne metode (SSIM), kao i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u čijem je sklopu Odeljenje za posebne akcije (OPA). 

Ni jedan dokaz, ni jednu činjenicu ne iznosi već na lukav način postavlja pitanja:

Da li je služba….? Da li se bavi…?, a sutra kada bude očigledno bilo da je iznosio neistine, reći će na primer ovako: "Ja nisam tvrdio da MUP prati, prisluškuje i drugo", kao i: "Pa ja sam samo pitao, nisam tvrdio…".

Na rukovodioce ovih jedinica Gorana Papića, Nikolu Kuveljića i Dejana Milenkovića, on i njemu slični ljagaju i pokušavaju ih diskreditovati. 

Činjenica je da su navedeni oficiri policije izuzetni profesionalci, časni i pošteni što govore rezultati rada po kriminalitetu od kada su oni rukovodioci. 

Na kraju, rukovodstvo Srpske policijske unije pita se sledeće:

Zašto je od strane opozicionih političara nastupio ovako žestok, orkestriran i da se primetiti planiran napad na Ministarstvo unutrašnjih poslova, ministra Nebojšu Stefanovića i sve ostale radnike, a posebno se ustremivši na službe Ministarstva unutrašnjih poslova SBPOK (OPA) i UKP (SSIM), baš kada su pohapšeni značajni dileri narkotika i sprovedene akcije u kojima je zaplenjeno 77 kg heroina, što je jedna od najvećih zaplena ove vrste narkotika u Srbiji, kao i zaplene 113 kg marihuane?" - stoji u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading