U rezidenciji ambasadora Srbije u Parizu svečeno obeležen jubilej: 180 godina diplomatskih odnosa Francuske i Srbije

Autor: Republika

Vesti

21.11.2019

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Francuske i Srbije ambasador Srbije u Parizu Nataša Marić je 20. novembra 2019. godine organizovala panel diskusiju na kojoj su učestvovali bivši francuski ministar, senator i poslanik Žan-Pjer Ševenman, profesor Žan-Pol Bled, spoljni član Srpske akademije nauka i umetnosti, istoričar Frederik Le Moal, zamenik urednika Figaro Magazina Žan-Kristof Buison, doskorašnji ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni i unuk maršala Franša Deperea Kristijan Franš Depere.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
180 godina diplomatskih odnosa Francuske i Srbije

Zvanice iz redova senatora i poslanika, predstavnika diplomatskog i vojnog kora, profesora univeziteta, uglednih novinara, predstavnika Srpske pravoslavne crkve u Parizu, srpskih studenata i istaknutih članova dijaspore su imale prilike da od uvaženih predstavnika francuskih političkih, diplomatskih i akademskih krugova čuju šta je to što je obeležilo skoro dva veka zvaničnih diplomatskih odnosa Francuske i Srbije.

Dvočasovnu debatu pratila je sesija pitanja i odgovora, a događaj je okončan svečanim koktelom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading