Mihajlović: Tadić sramotno narušava ugled zemlje

Autor: Tanjug

Vesti

16.11.2019

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović ocenila je danas da je sramotno da bivši predsednik Srbije Boris Tadić koristi nastupe u stranim medijima da narušava ugled svoje zemlje u svetu zarad političkih poena na domaćoj sceni.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Ona navodi da se Tadić poslednjim izjavama pridružio drugim liderima opozicionog Saveza za Srbiju koji stvaranjem loše slike o svojoj zemlji u inostranstvu pokušavaju da skrenu pažnju sa činjenice da nemaju program, niti uživaju poverenje građana.

- Narušavanje ugleda svoje zemlje u svetu neće spasiti političku karijeru bivšeg predsednika, a još manje je manir koji priliči bivšem šefu države. Srećom, Srbija nije onakva zemlja kakvom želi da je predstavi Boris Tadić, i to znaju i građani Srbije, ali i svi u svetu koji prate dešavanja u Srbiji. Za razliku od vremena Tadićeve vladavine, Srbija je danas zemlja koja ima najveći broj investicija u odnosu na veličinu ekonomije, koja je za nekoliko godina prepolovila stopu nezaposlenosti, koja ima najviše kilometara auto-puteva u regionu posle Hrvatske, koja gradi prvu brzu prugu u ovom delu Evrope, ali i zemlja čiji se glas itekako čuje i uvažava u rešavanju najvažnijih pitanja u regionu - istakla je Mihajlovićeva.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Boris Tadić

Bivši predsednik Srbije, sada vođa opozicione Socijaldemokratske stranke (SDS), Boris Tadić ocenio je za španski "Pais" stanje demokratije u Srbiji kao katastrofalno i upozorio da su pojedini evropski lideri dopustili srpskim vlastima da uništava sve demokratske institucije u Srbiji, javila je sinoć Hina.

- A ako nema demokratije u Srbiji, to je problem i za ceo region - upozorio je Tadić, dodajući kako ne razume takav pristup Evropske unije Srbiji.

On je rekao da se demokratija u Srbiji urušava već sedam godina i da njome danas vlada "apsolutist, demagog i populist" Aleksandar Vučić.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading