SAD žele da pomognu Srbiji: Marinković sa delegacijom Stejt departmenta

Autor: Tanjug

Vesti

11.11.2019

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija američkog Stejt departmenta predvođena ambasadorom za međunarodne religijske slobode Semjuelom Braunbekom posetila je danas Skupštinu Srbije, a potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković rekao je posle sastanka da su SAD zaintereosvane da pomognu Srbiji u rešavanju političkih problema.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marinković sa delegacijom iz SAD

- Ono što je jako bitno to je da Amerika želi više uticaja ovde, da su SAD itekako zainteresovane da pomognu Srbiji u rešavanju političkih problema i pitanja, da dovedu što više investicija i da im je Srbija kao ekonomski lider i najveća zemlja u regionu, veoma važna, kako bi njihov uticaj bio što veći - rekao je Marinković novinarima u Skupštini.

Prema njegovim rečima, Americi je stalo da prosperitet bude veći i da Srbija što pre uđe u EU, kao i da ojača što više ekonomski i na svaki drugi način.

- Tako da smo tu podršku dobili i dobijaćemo je u narednom periodu - naveo je Marinković.

On je rekao da je američkoj delegaciji izneo problem zaštite naše kulturne i verske baštine na Kosovu, a posebno primer manastira Visoki Dečani kojem privremene prištinske institucije još uvek nisu vratile zemlju koja mu pripada, a bilo je i nekoliko pokušaja da se izgradi put u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani.

 

 

Marinković je apelovao na američke zvaničnike da iskoriste svoj uticaj da pomognu u zaštiti prava Srba na KiM ne samo religijskih veći i svih ljudskih, dakle prava na rad, život koje su im ugrozile vlasti privremenih institucija na KiM.

- Smatram da ćemo dobiti podršku za to pošto imamo puno dokaza i ono što se događa na terenu jasno govori o tome da je našem narodu na KiM zaštita potrebna ali da će se Srbija truditi i da ih neće ostaviti i da ćemo sve uradti kako bi zaštitili nas narod i kako bi zaštili nacionalne interese nase zemlje na teritoriji KiM - rekao je Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading